Cu 158 de voturi pentru, un vot contra și 77 abțineri, plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, 13 octombrie a.c., proiectul de lege privind acordarea unui stimulent de risc personalului didactic şi nedidactic din învăţământ. Astfel, cadrele didactice ar primi un stimulent lunar de 2.000 de lei, iar personalul auxiliar un spor lunar de 1500 lei, pe perioada stării de alertă şi a stării de urgenţă. Proiectul a fost transmis spre promulgare la președintele Klaus Iohannis.

„Am votat proiectul de lege potrivit căruia cadrele didactice și personalul auxialiar din învățământ vor primi stimulente financiare pe toată perioada stării de alertă și de urgență pentru implicarea și expunerea în față riscului răspândirii coronavirusului COVID-19.

Premierul Ludovic Orban susținea că nu sunt posibile creșteri de cheltuieli pentru majorarea pensiilor cu 40% și pentru stimulente de câte 500 de euro pentru profesori.

Cadrele didactice, precum și personalul didactic auxiliar și personalul nedidactic din învățământul preuniversitar și universitar de stat, din învățământul particular acreditat și din unitățile de învățământ preuniversitar înființate în structura instituțiilor de învățământ superior, vor primi un stimulent de risc în cuantum de 2.000 de lei lunar, respectiv de 1500 de lei lunar, acordat pe toată durata stării de alertă și a stării de urgență, pentru implicarea și expunerea în față riscului răspândirii coronavirusului COVID-19.”, este ceea ce a precizat deputatul social – democrat Nicolae Georgescu.

Este de subliniat că PNL și USR s-au opus proiectului de lege catalogându-l ca fiind „populist”, pentru că nu s-a găsit sursa de finanțare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.