Legea pentru “subțierea dosarului cu șină” a fost promulgată astăzi și urmează să fie publicată în Monitorul Oficial!

Dosarul cu șină nu dispare, însă se subțiază considerabil după ce ar dispărea o serie de xerocopii solicitate de autorități de fiecare dată când un cetățean are nevoie de depunerea unor cereri fie ele de subvenții la încălzire, de rezolvare a unor situații sau de efectuare a unor anchete sociale, etc.


„În calitate de deputat am fost coinițiator al acestui proiect de lege, menit să completeze O.U.G. nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale, iar Comisia pentru administrație publică, a cărei președinte sunt, a fost comisie raportoare.
Faptul că proiectul devine acum realitate este o mare bucurie și mulțumire pentru munca pe care noi, parlamentarii, o depunem în slujba dumneavoastră, a cetățenilor!
Concret, noua lege obligă instituțiile publice și organele de specialitate ale administraţiei publice să NU mai ceară persoanelor fizice sau juridice copii după avize sau alte documente care au fost emise tot de instituţii publice sau organe ale administraţiei publice. Astfel, de acum aceste instituții ale statului își vor interconecta eficient bazele de date și totodată vor simplifica procedurile de interogare a acestora.”, este ceea ce a anunțat deputatul social – democrat Simona Bucura Oprescu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.