
În ultima şedinţă ordinară a Consiliului Local Câmpulung, ce a avut loc la finele lunii noiembrie, aleşii locali s-au agitat pe tema taxei de salubritate, subiect care în mod normal ar fi trebuit să fie votat fără prea multe probleme, întrucât este vorba de o lege ce se va aplica începând cu data de 01 ianuarie 2016.
Cel care a citit printre rânduri şi care a deschis să zicem ochii mai bine după ce a citit proiectul de hotărâre şi care de altfel, a deschis cutia Pandorei în sânul Consiliului Local a fost consilierul local PNL, Iustinian Stănescu care a descoperit metaforic gunoiul de sub preşul operatorului sau mai bine zis cum vrea operatorul să facă bani albi din gunoiul cetăţenilor care nu există sau care nu plătesc acest serviciu pentru că nu vor sau poate pentru că nu au bani. Pentru a fi siguri că nu-i scapă nici un muritor de rând, operatorul de gunoi a prezentat Primăriei un număr de 37.000 de cetăţeni ai Câmpulungului, în condiţiile în care, la ora actuală, doar 21.863 de cetăţeni îşi achită în mod conştiincios dările pentru ridicarea gunoiului menajer.
Pe scurt, se operatorul de gunoi, firma lui Gheorghe Văsâi, cerea ca diferenţa de până la 37.000 de cetăţeni, să fie achitată de Primăria Câmpulung.
Atunci când au realizat pericolul, aleşii au propus amânarea acestei hotărâri până în luna decembrie, după ce vor avea în prealabil o discuţie serioasă cu operatorul. Mai mult, au realizat că numai un contract foarte bine formulat cu clauze bine stabilite îi poate scăpa de vidul legislativ la care apelează mulţi contractanţi pentru a induce în eroare partenerul de afaceri. Că nu degeaba există zicala: „dacă nu deschizi ochii, deschizi…punga!”.
În continuare prezentăm o parte din declaraţiile din plenul şedinţei Consiliului Local Câmpulung cu privire la taxa de salubrizare
Liviu Ţâroiu: „Vă propun ca taxa să fie aceeaşi ca şi la cei cu contracte, adică 9lei/pers. Vă reamintesc că legea obligă C L să stabilească o taxă pentru cei care nu au contracte cu operatorul de servicii”.
Iustinian Stănescu: „Îl urmăresc pe cel care nu plăteşte, dar beneficiază de acest serviciu şi îi iau nişte bani dar pe cel care trebuie să asigure acel serviciu, cine îl urmăreşte? Nu cumva, şi am mai spus lucrul ăsta acum 2 luni, această taxă de salubritate este făcută şi canalizată direct spre operatorii de acest serviciu? Atenţie: gunoiul aduce miliarde!!!! El cere, dar până la urmă, comunitatea locală va plăti, haideţi să fim sinceri şi s-o spunem oamenilor . Este o lege care din punctul meu de vedere favorizează în mod direct şi fără nici un fel de echivoc pe cel care operează gunoiul. Cetăţeanul care plăteşte gunoiul va mai fi obligat să-l plătească încă o dată şi pentru cei care nu-l plătesc . Operatorul vrea să ia nişte bani pentru cel care ori nu plăteşte ori nu mai există. Domnule Ţâroiu spuneţi-ne câţi mai suntem şi pentru câţi mai plătim la ora actuală?”.
Liviu Ţâroiu: „La această oră, au contracte 21.863 cetăţeni din 37.000 pentru că operatorul a venit cu 37.000 cetăţeni. Să nu credeţi că eu vreau să protejez operatorul. Numai că aţi spus mai devreme o expresie: “această lege protejează operatorul”.Deci este lege şi trebuie s-o aplicăm. Dacă n-o aplicăm, luăm amendă până la 1 miliard lei. Dacă citiţi Regulamentul, operatorul trebuie să depisteze pe cel care nu are contract. Acolo se spune cum se depistează aceste persoane”.
Bogdan David: „Subiectul cu gunoiul trebuia discutat separat. Eu propun ca acest articol să-l amânăm, pentru că tot trebuie să fie aplicat de la 1 ianuarie 2016 şi să stabilim foarte serios cum vom face. Trebuie să stăm de vorbă şi cu operatorul”.
NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.