Ion Mînzînă, președinte PSD Argeș și al Consiliului Județean Argeș: “Construcția unui spital nu înseamnă doar să construiești o clădire!”

Consilieri locali PNL Pitești, căzut se pare de pe altă planetă, susțin construirea unui nou spital în Argeș, respectiv al Spitalului Municipal Pitești.
În replică, PSD Argeș, prin vocea președintelui Ion Mînzînă, vine cu argumente de ce un astfel de proiect nu este realizabil astăzi.
În caz poate să fie pusă în balanță ți situația Spitalului Municipal Câmpulung unde pacienții sunt primiți după program din lipsă de medici specialiști, iar dotarea cu aparatură ultramodernă se face extrem de greu pe fondul lipsei banilor.
Cu alte cuvinte, în Argeș ar mai putea să apară prin minune un nou spital, însă nefuncțional din start, din cauza lipsei acute de personal medical specializat, situație existentă în întreaga țară.
”Am fost întrebat ieri în conferință de presă despre faptul că a fost aprobată realizarea unui studiu de oportunitate pentru construirea unui spital nou la Pitești. De principiu, nu am nimic împotrivă! Numai că trebuie să privim foarte realist ceea ce ne propunem și ne dorim!
Altfel, rămânem la stadiul de promisiuni sau la idei nefericite, populiste, care nu aduc nimic bun pentru că nu se vor concretiza niciodată.
Consiliul Județean Argeș are 9 (nouă) spitale în administrare! Știm bine și cu ce probleme ne confruntăm, cu ce presiuni, avem discuții aproape zilnice cu managerii spitalelor care ne cer fonduri suplimentare. Pentru că, așa este în România: autoritatea publică se ocupă de partea administrativă, să sigure fonduri, deși nu are control asupra calității actului medical. Dar nu aceasta este marea problemă în această dezbatere. Ca să construiești un spital nou este o mare provocare. Legislativă, financiară, din multe puncte de vedere. Ce faci însă după ce ai clădirea?🌡Cum o populezi cu personal medical? Finanțarea vine în baza unui număr de paturi, limitat, alocat întregului județ. Spitalele din subordinea CJ Argeș se confruntă cu deficit de personal pe multe specializări.
Spitalul din Mioveni, singurul din țară construit de stat în ultimii 30 de ani (și aici primarul Ion Georgescu și consilierii PSD Argeș, dar și guvernarea PSD care a susținut parțial financiar construcția, merită toate felicitările) – se chinuie de asemenea să găsească specialiști! Și vorbim aici despre un spital în care personalul medical era existent, a fost mutat din vechea unitate spitalicească în noua clădie, deci nu a pornit de la zero!
Nu mai vorbesc de situațiile de la Curtea de Argeș sau Câmpulung! Deci, de unde medici pentru un nou spital apărut în plus față de cele existente?
Dacă vorbim promisiuni doar ca să ne aplaude lumea, e una! Dar de ce domnii liberali care se tot bat cu pumnul în piept pentru un acest nou spital nu i-au cerut “genialului” Cîțu, când era premier, și ministrului sănătății de la USR să prindă în PNRR și un spital pentru Argeș? Au fost aruncate prin Cluj, Arad și prin alte părți, dar în Argeș aproape nimic, deși suntem printre puținii care avem proiectele deja făcute!

Atenție! Noi chiar am fi putut construi acele spitale foarte repede. Am fost prinși, pe lista lungă, cu radiologia de la Spitalul Județean, dar ne-au uitat cu spitalul de la Vedea.
Repet, de ce, atunci când s-au dus să îl aplaude pe “genialul” de Cîțu la congres nu i-au cerut bani să ne dea fonduri pentru un spital? Am mari semne de întrebare că prin #PNRR cineva va reuși să construiască spitalele acelea date cu dedicație.
De ce nu s-au luptat să primească bani pentru un nou spital atunci? De ce să nu preia un alt spital de la Consiliul Județean? Le dăm și Spitalul Județean și nu oricum, ci după ce îl modernizăm, să nu se plângă!
E ușor să zicem să construim ceva. Ce facem după?
⛔️Construcția unui spital nu înseamnă doar să construiești o clădire!”, este declarația făcută de președintele CJ Argeș Ion Mînzînă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.