În timp ce rucărenii aşteptau DNA-ul, a ajuns doar ANI!

În timp ce rucărenii aşteptau DNA-ul, a ajuns doar ANI!

În timp ce rucărenii aşteptau DNA-ul, a ajuns doar ANICât de curând, întreg Argeşul va avea numai aleşi: acuzaţi, cercetaţi, înlăturaţi ori incompatibili declaraţi. Pornind de la avalanşa de dosare penale şi până la cercetările ce-au dus la încetări de mandat înainte de termen, putem spune că la ora actuală judeţul se află sub semnul zodiacal al DNA aflat în acelaşi semn cu ANI.
DNA a scuturat ceva aleşi de pe la vârful administraţiei judeţene şi administraţiilor locale (primării, Consiliul Judeţean, lista fiind deschisă), fapt pentru care nici ani nu se lasă şi periodic mai dă o listă de incompatibili, fix aproape de Crăciun.
Ultimii pe lista Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) fiind 30 foşti sau actuali aleşi locali (11 primari, nouă viceprimari, un fost viceprimar, şapte consilieri locali şi doi foşti consilieri locali) din toată ţara, printre care se numără şi trei aleşi locali argeşeni.
„PĂUNA MIRCEA – Primar al Comunei Mușătești, Jud. Argeș – INCOMPATIBILITATE – S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 septembrie 2012 – 26 iunie 2014, întrucât a deținut, simultan funcția de primar, și funcţia de administrator, membru în cadrul Consiliului de Administrație al Școlii Gimnaziale “Mușătești” Comuna Mușătești, încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003, coroborat cu prevederile art. 96, alin (2) din Legea nr. 1/2011.
PURCARU GHEORGHE – Primar al Comunei Morărești, Jud. Argeș – CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV – În perioada exercitării mandatului de primar, a aprobat și semnat, în calitate de primar, precum și în calitate de asociat în cadrul S.C. Petrotrans Morărești S.R.L., documentația privind achiziția directă de combustibil, în valoare de 1.488 Lei, de către Primăria Comunei Morărești de la furnizorul S.C. Petrotrans Morărești S.R.L. Persoana evaluată a încălcat, astfel, dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001, art. 75 și art. 75, lit. c) din Legea nr. 393/2004.
POPA-NICA VASILE – Viceprimar al Comunei Rucăr, Jud. Argeș – INCOMPATIBILITATErucărenii
Se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 19 iunie 2012, întrucât deține, simultan funcția de viceprimar, și calitatea de persoană fizică autorizată (în vederea realizării și verificării lucrărilor de specialitate din domeniile cadastrului, geodeziei și cartografiei din categoria B), încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) și k) din Legea nr. 161/2003.”, se arată într-u comunicat de presă al ANI din data de 23 noiembrie 2015.
În cazul viceprimarului liberal al comunei muscelene Rucăr, Vasile Popa Nica Legea 161/2003, Legea pentru sancţionarea şi prevenirea corupţiei, prevede la art. 87. – (1) că „funcţia de primar şi viceprimar, primar general şi viceprimar, preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu:
g) calitatea de comerciant persoană fizică;
k) orice alte funcţii publice sau activităţi remunerate, în ţară sau în străinătate, cu excepţia funcţiei de cadru didactic sau a funcţiilor în cadrul unor asociaţii, fundaţii sau alte organizaţii neguvernamentale”.
În acelaşi timp, alesul rucărean spune că „Nu am făcut nimic ilegal. Chiar la început de mandat am întrebat juriştii şi un avocat dacă este vreo problemă că sunt şi persoană fizică autorizată. Nu am făcut nici un fel de contract cu primăria sau cu vreo altă instituţie publică şi nu văd de ce aş fi declarat incompatibil. Voi face recurs şi dacă este nevoie voi acţiona şi în judecată. Eu, ştiu doar că în urmă cu câteva săptămâni am fost contactat de cineva de la ANI, care mi-a solicitat un punct de vedere. Sunt de părere că poate fi vorba de o sesizare din partea cuiva. Nu am avut şi nu am nimic de ascuns, ba chiar totul este trecut şi în declaraţiile de avere şi de interese”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.