Idei alunecoase pentru a se acoperi investiţia degeaba a 30 mii dolari din fonduri USAID

În 2016 s-au împlinit 16 ani de când municipalitatea câmpulungeană ageorge balan început lupta pentru a obţine megafinanţarea europeană necesară reabilitării Complexului Parc Kretzulescu, care a devenit, azi, megaeşecul Kretzulescu.
Istoria recentă legată de proiectele cu finanţare externă pentru dezvoltarea Câîmpulungului arată că nimic nu a fost făcut decât pentru a înghiţi sume enorme pe … nimic.
Primul pas de fi obţinute fonduri externe pentru finanţarea unui proiect al primăriei Câmpulung a fost făcut în 2008, de exprimarul, actual consilier local PRM, George Bălan, prin obţinerea a 30.000 de dolari prin programul USAID pentru naşterea unui patinoar (natural iarna şi pentru role vara). Un patinoar care nu a funcţionat niciodată şi care la această oră este încă una din marile ruine ale Câmpulungului şi asta doar pentru că nu a fost întreţinut. În urmă cu dfost patinoaroi ani şi ceva fiind transformat ca spaţiu cu destinaţie de „bază” pentru constructorul Grup Corint, implicat prea mult să cheltuiască în van sume exorbitante pe lămpi de iluminat stradal şi câteva bănci ce vor ţine un sezon.
La ora actuală, planurile aleşilor locali s-au schimbat şi cu privire la destinaţia pe care trebuie să o ia fostul patinoar, proiectul care a înghiţit 30 de mii dolari din fonduri USAID. Şi chiar exprimarul Bălan susţine ideea vicelui cu atribuţii de primar, Liviu Ţâroiu, de a transforma patinoarul în teatru de vară.
„Sunt propuneri pentru un teatru de vară. Eu aş propune un SF pentru o a doua variantă pe amplasamentul fostului patinoar, care poate fi transformat în timpul verii în teatru de vară, iar în sezonul rece îl putem folosi ca un patinoar natural. Este o părere care poate ficctm (2) luată în considerare.”, a fost declaraţia făcută de George Bălan cu privire la patinoarul din Kretzulescu.
De precizat fiind că grupul liberal şi-ar dori teatrul de vară în fosta locaţie, în spatele clădirii – ruină a Casei de Cultură „Tudor Muşatescu”, unde Ţâroiu doreşte să facă parcare, pentru a mai elibera zona centrală, dar şi zona Şcolii Gimnaziale Oprea D. Iorgulescu. Locuri unde lipsa parcărilor este acută, iar şoferii sunt nevoiţi să parcheze la întâmplare, câteodată blocând chiar şi traficul, dar punând în pericol şi copiii ce învaţă în respectiva unitate şcolară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.