Din ciclul la câţi bani atâtea voturi! Tecău şi Mărăşoiu ar mai vrea Consiliul Judeţean, dar … n-au cu ce!

Cum la Câmpulung au dat cam 0 (zero) lei vor primi doar 0 (zero) voturi!
Actuala conducere pesedistă a Consiliului Judeţean Argeş, respectiv preşedintele Florin Tecău şi vicepreşedintele Dorin Mărăşoiu, nu mai ştie ce şi cum să facă să nu piardă puterea asupra judeţuluimarasoiu 1.
Aflaţi în plină campanie preelectorală, cei doi crai de la CJ umblă de pe ici pe acolo pentru a-şi mai câştiga electorat.
Florin Tecău bântuie din primar în primar de Muscel pentru a promite bani, de la Consiliul Judeţean Argeş, pe investiţii în localitate, la schimb cu voturi la locale. Un exemplu elocvent fiind cel de la Rucăr, unde, la ceas de seară, s-a întâlnit, în mare taină, în aproape vârf de munte, cu fostul preşedinte al PSD Rucăr, Mircea Avram, şi actualul primar Ionel Dulamă, cărora le-a promis bani cu sacul pentru susţinerea sa în voturi la preşedinţia Consiliului Judeţean Argeş.
Putând, aici, să îi transmitem preşedintelui CJ Argeş, Florin Tecău, că nu puţini sunt primarii care deja se plâng că sunt presaţi, aproape şantajaţi, pe banii de la Consiliul Judeţean şi că dacă nu promit şi nu bat palma au cam terminat cu investiţiile prin localităţi, culmea, la final de mandat.
Nici Dorin Mărăşoiu nu se lasă mai prejos şi lăsându-şi la o parte afacerile de familie, Ocolul Silvic şi Crama, se preocupă de cum să împartă nu numai banii Consiliului Judeţean Argeş, ba chiar şi bunurile imobile de inventar.
Şi în toată această tevatură a achiziţionării de voturi contra bani de la bugetul judeţean, Câmpulungul pierde ca de obicei, pentru că a fost şi e condus mai mult de liberali, care nu pot să-şi vândă voturile pentru liste PSD în schimbul unor investiţii publice cu bani de la CJ.

După Tecău şi Mărăşoiu Câmpulungul poate rămâne şi fără apă, şi fără canalizare, dar şi fără străzitecau si marasoiu

Aşa se face că din totalul bugetului gestionat de Consiliul Judeţean Argeş, de circa 80 de milioane de euro pe an, Tecău şi Mărăşoiu au dat municipiului Câmpulung doar 700 mii lei. În condiţiile în care reprezentanţii municipalităţii câmpulungene au solicitat 4791,50 mii lei, bani necesari pentru sursa de rezervă alimentare cu apă potabilă a Câmpulungului şi extindere reţea canalizare pe cinci străzi din municipiu (Gruiului, Richard, Ţicăloiu, Zăvoiului şi Carpaţi).
Suma împărţită de Consiliul Judeţean Argeş fiind de înţeles că nu e de ajuns pentru a acoperi şi ceva investiţii mai importante în Câmpulung. Asta, pentru că Florin Tecău şi Dorin Mărăşoiu nu îşi prea pot negocia voturi într-un municipiu ce nu le mai aparţine de vreo 12 ani şi pe care până pe atunci tot de-ai lor (PSD) l-au stors de tot ce s-a putut, încât mai c-a dispărut şi de pe hartă.
Cert este că în astfel de condiţii, câmpulungenii şi muscelenii ar trebui să deschidă larg ochii şi să-şi ciulească bine urechile pentru a vedea şi mai bine auzi că se încearcă din răsputeri să fie transformaţi din nou în marionete electorale.
Nu este târziu ca domnii de la Consiliul Judeţean să fie rugaţi să-şi facă aşa cum trebuie treaba pentru care au ajuns în fruntea judeţului şi datorită muscelenilor şi câmpulungenilor şi că banul public nu se dă’ la schimb cu voturi, nici nu se negociază pe imagine şi nici nu se dă numai pe „ochi frumoşi”. Se dă după cum se impune pentru ca toate localităţile Muscelului să intre în lumea civilizată. Adică să aibă canalizare, apă potabilă, drumuri, şcoli, case de cultură, etc. aşa cum ar trebui în an 2016, chiar dacă se poate spune că niciodată nu e prea târziu.
De subliniat că nu din greşeală, ci doar pentru că nu are putere în faţa celor doi social – democraţi, nu l-am pus în calcul şi pe cel de-al doilea vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Argeş, taman musceleanul Constantin Polexe. El, fiind din categoria ar vrea, ar face faţă, dar nu prea are cum din cauza acerbei concurenţe Tecău – Mărăşoiu, care mai au să-l promită şi pe el drept mită, că acasă nu credem că l-ar lua.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.