Dezastru în centrul istoric al primei capitale a Țării Românești! Casa de Cultură „Tudor Mușatescu” se dărâmă, iar lui Negru Vodă îi cade coroana

cc tm 2016 (2)Casa de Cultură „Tudor Mușatescu”, pe numele de „scenă” Palatul Culturii câmpulungene a ajuns ruină după ce a intrat într-un amplu proces de reabilitare pe un proiect al Ministerului Culturii. După ani în care s-a spoit doar partea din față a clădirii de patrimoniu, restul imobilului mai are puțin și se dărâmă, în timp ce gardul ce împrejmuiește spațiul verde din fața instituției se degradează și el. Ba, mai mult, se autodistruge chiar și statuia lui Negru Vodă, un bust ce a fost sculptat de Dimitrie Mirea, în anul 1910. Coroana voievodului fiind prinsă cu sârmă, ce mai și flutură la vedere.

Este de amintit că imobilul care găzduiește doar în acte Casa de Cultură „Tudor Mușatescu” a fost construit în anul 1907, în stilul românesc clasic, fiind inițial sediu de primărie, mai apoi unitate de Securitate, până în 1972 de când găzduiește cultura câmpulungeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.