La invitația Excelenței Sale, Ambasadorul României în Grecia, dl. Lucian Fătu, în perioada 12 – 15 octombrie a.c., o delegație a Consiliului Județean Argeș a reprezentat județul Argeș, cu prilejul „Zilei naționale a produselor agroalimentare românești”, eveniment ce s-a desfășurat vineri, 13 octombrie a.c., la Ambasada României la Atena.

Consiliul Județean Argeș a fost reprezentat de consilierii județeni Cristina Radu, Aurel Iacșa și Nae Eugen, precum și de Roxana Stoenescu – șef Serviciu Relații Internaționale, Cultură, Tineret, Carmen Mocanu – director executiv Direcția Economică C.J. Argeș, Mădălina Barbu – consilier Compartimentul Comunicare și Promovare și Eduard Ciocnitu – directorul Regiei de Administrare a Patrimoniului Public și Privat al Județului Argeș.

Consiliul Județean Argeș, împreună cu Primăria și Consiliul Local al Orașului Mioveni, a prezentat în fața a peste 500 de persoane – reprezentanți ai corpurilor diplomatice din Atena și ai diasporei – ceea ce înseamnă tradiție în județul Argeș, prin produsele tradiționale specifice, împreună cu muzica și dansul popular, în cadrul unui spectacol oferit de ansamblul de dansuri „Plai de Dor” al Centrului Cultural Mioveni și de interpretele Veronica Dinu și Daniela Cernea, acompaniați de Taraful „Doina Argeșului” al Centrului Cultural Județean Argeș.

Invitații au avut prilejul de a descoperi Argeșul, prin intermediul materialelor de promovare, respectiv broșura de prezentare a principalelor obiective turistice argeșene și harta interactivă a județului Argeș, precum și ospitalitatea argeșeană, în cadrul degustării produselor tradiționale, specifice tuturor zonelor județului, de la dulcețurile și zacusca de Topoloveni, preparatele tradiționale din carne, brânzeturile specifice zonei de nord, covrigii musceleni, la vinul de Ștefănești și țuica de Pitești.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.