În primul său interviu pe anul în curs, consilierul local Nicolae Dumitrescu pune accentul pe principalele probleme administrative şi politice de la nivel de Câmpulung.

Totul în condiţiile în care politicienii locali, aleşi ori nu, pot fi daţi la persoane dispărute, dat fiind că dinainte de alegerile parlamentare 2016 nu au mai ieşit cu declaraţii publice.

Unul dintre sigurii câmpulungeni cu statut de ales local ce-şi asumă punctele de vedere în mass media rămâne consilierul local social – democrat Nicolae Dumitrescu, care şi de această dată a răspuns prompt la câteva întrebări legate de scena politică, dar şi de administraţie.

 

R. Cum comentaţi situaţia politică actuală, mai exact cum este văzută de clasa politică din teritoriu, respectiv de PSD Câmpulung?

Consilier local Nicolae Dumitrescu: „Mai întâi să stabilim de la început că răspunsurile mele reprezintă punctul meu de vedere personal! Nu am mandat din partea organizaţiei să vorbesc în numele ei!

Consider că este o încercare disperată a preşedintelui de etnie germană, care ar vrea ca ajutat de”binom” să răstoarne ordinea de drept şi să-şi impună voinţa sa împotriva votului popular, pentru a face pe plac celor care l-au ajutat să devină preşedinte şi faţă de care are serioase obligaţii! Obligaţia principală o constituie protejarea capitalului corporatist, care acum, conform afirmaţiilor făcute de mari specialişti în economie, se apreciază a fi ajuns la cca 88% din capitalul existent în România! Dar taxele şi impozitele plătite la Stat, sub diferite forme, sunt mai mici decât ale celor ce deţin 12%, adică acel capital autohton! De aceea, corporaţiile, ajutate şi de alţi “factori”, fiind puşi la plată prin noul program de guvernare, organizează proteste perpetue pentru răsturnarea Guvernului, dar mai ales pentru a provoca alegeri anticipate, în ideea că “vor avea ei grijă”! Bineînţeles că au profitat şi de gafa imensă a unei iniţiative legislative netransparente şi inoportune a Guvernului!”.

R. În calitate de consilier local ne puteţi spune dacă au existat discuţii pentru conturarea bugetului local pe anul în curs? Şi dacă da, care sunt principalele obiective de realizat în 2017 pe plan local?

Consilier local Nicolae Dumitrescu: „Nu până acum! Ni s-a cerut doar să ne gândim cu ce propuneri putem să venim în completarea acestuia”.

R. Ne-aţi putea spune de ce se simte o lipsă acută a politicienilor la Câmpulung. În contextul în care, încă din noiembrie 2016, nu a mai ieşit nici un politician local cu declaraţii într-o conferinţă de presă. Nu este nimic de spus? Nu există probleme de comentat?

Consilier local Nicolae Dumitrescu: „N-aş putea să vă spun! Oameni implicaţi politic sunt destui, dar probabil cei ce-au pierdut încă nu s-au dezmeticit şi la o aşa ruşine, e greu să ai argumente, aşteptând să-şi revină pe seama nerealizărilor sau eventualelor gafe ale celorlalţi! Cei ce-au câştigat, îşi conservă micile realizări personale, speră la mai mult şi…nu fac valuri! Vorbesc de cei fără demnităţi publice deosebite! De ce în schimb factorii de decizie nu comunică? Nu pot să vă răspund, întrebaţi-i pe ei!”.

R. Din punctul dumneavoastră de vedere care sunt cele mai grave probleme ale municipiului Câmpulung ce ar trebui să fie rezolvate în cursul acestui an? Şi cum ar fi posibilă rezolvarea lor? Ca exemple putând fi date: situaţia Casei de Cultură „Tudor Muşatescu” şi obiectivele din proiectul Kretzulescu. Ca să nu mai pomenim de clădirile de patrimoniu aflate într-o stare de degradare greu de descris, de clădirea ruină a fostului Cinema Balada, de lipsa parcărilor, de negăsirea unor soluţii pentru fostele incinte ale pieţelor Grui şi Vişoi. Şi nu în ultimul rând problema câinilor comunitari, care au reînceput să apară pe străzi.

Consilier local Nicolae Dumitrescu: „Probleme grave, în opinia mea, sunt cele legate de siguranţa şi integritatea fizică a cetăţenilor şi aici aş invoca rezolvarea evacuării deşeurilor toxice depozitate pe platforma Landmark, dar aici suntem dependenţi de instanţele de judecată, definitivarea în siguranţă a surselor alternative de apă potabilă şi sporirea gradului de exigenţă în tratarea faptelor antisociale şi aici, aş vrea o implicare mai vizibilă a Poliţiei Comunitare!

Restul problemelor datează de multa vreme şi ele nu se pot imputa actualei administraţii! Dar cu un grad mai mare de implicare, toate-şi pot găsi rezolvare. Cum? Simplu! Am spus-o şi o repet: avem doar trei entităţi furnizoare de servicii publice sub controlul total al Primăriei şi al Consiliului Local, respectiv Edilul CGA, SC Pieţe Servicii Cmunitare Muscel şi SPADPP. Acestea trebuiesc restructurate din temelii, atât din punct de vedere al conducerilor, cât şi al dezvoltării de activităţi! Nu cu politruci, ci cu cei mai buni specialişti ce s-ar putea găsi, oameni tehnici, cu viziune, seroşi şi devotaţi urbei! Nu ar fi o problemă nici dac-ar fi implicaţi politic, dar să corespundă criteriilor! Iar la Primărie trebuie neapărat format un serviciu specializat pe proiecte de fonduri europene! Sigur o să fiu contrat în aceste afirmaţii, dar eu aşa gândesc şi sunt sigur că s-ar putea dacă s-ar vrea!!! Am o sumedenie de argumente, dar nu vreau să intru în contradicţie cu nimeni şi nici nu este locul şi spaţiul pentru a dezvolta acest subiect! Poate cu altă ocazie!

Doresc cititorilor publicaţiei dumneavoastră un an nou cu multe realizări! Şi să ne critice când greşim, fără menajamente!”.

 

3 COMENTARII

  1. cu mucii in fasole: cica 88% capital strain plateste taxe si impozite mai putine decat 12% capital romînesc. asa i-a spus lui năica niste specialisti reputati, nu da nume, probabil ca nici el n-a auzit de ei!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.