Bogdan David despre atribuţiile pe care le are ca viceprimar de Câmpulung: „Scriptic nu deţin nici o hârtie în acest sens”

Consilierul local cu atribuţii de viceprimar, Bogdan David, a fost de acord să răspundă unui set de întrebări pe care ZiarExclusiv i le-a adresat la foc automat, fără a da interlocutorului şi termen de gândire.bogdan david

Care este situaţia actuală a Administraţiei Publice Locale a municipiului Câmpulung?
Exact aşa cum ştiţi şi dumneavoastră, în ultimul an este o situaţie incertă. Nici eu nu ştiu exact ce se întâmplă în momentul de faţă, pentru că aşteptăm să ce hotărâre va lua Curtea de Apel în urma recursului făcut de Prefectura Argeş la Hotărârea Tribunalului.
În opinia dumneavoastră, situaţia ce a început în decembrie 2014 a generat stări conflictuale în cadrul primăriei Câmpulung?
Eu, a încercat să nu amestec hotărârile Consiliului Local şi politica în desfăşurarea activităţii primăriei municipiului Câmpulung, dar inevitabil stările conflictuale s-au creat şi datorită deciziilor pe care trebuie să le ia anumite persoane. Inevitabil s-a influenţat şi bunul curs a Administraţiei Publice Locale din Câmpulung. Vorbesc în faptul că a influenţat, deoarece din punctul meu de vedere, începând din luna decembrie 2014, de când a fost schimbat din funcţie, PSD şi domnul Liviu Ţâroiu ar fi trebuit să lase locul vacant, să accepte schimbarea şi să meargă mai departe. Până acum am dat foarte multe exemple, ultimul fiind cel care a avut loc săptămâna trecută la Bucureşti: unde viceprimarul a fost schimbat şi a doua zi a fost ales alt viceprimar fără ca această problemă să fie tergiversată. După cum s-a putut vedea, în Hotărârea Tribunalului Argeş este foarte bine subliniat că alegerea viceprimarului este atributul exclusiv al Consiliului Local care este ales în mod politic într-o localitate.
Până la urmă nici acum nu se ştie cine conduce Câmpulungul. Ne puteţi spune ce atribuţii aveţi în prezent, în calitate de consilier local cu atribuţii de viceprimar, dar şi atribuţiile pe care le are viceprimarul cu atribuţii de primar?bogdan david si liviu popescu
Bănuiesc că domnul Ţâroiu şi-a luat toate atribuţiile. Eu, din punct de vedere legal prin documente, nu am aşa multe atribuţii. Am încercat să-mi preiau din mers atribuţiile pe care le-a avut dumnealui ca şi viceprimar. Adică, supravegherea activităţii SPADPP-ului, dar scriptic nu deţin nici o hârtie în acest sens.
Ne puteţi spune cine are putere decizională, în primăria Câmpulung, la ora actuală?
După cum bine se vede, la ora actuală puterea decizională în primăria Câmpulung este aşa cum este. Cel ce are efectiv dreptul de decizie este domnul Ţâroiu, cel care în prezent se prelevează de nişte hârtii semnate de secretarul municipiului (n. red. Nicolae Ghinea) aruncând factorul deciziei de la unul la altul. Cu toate că eu am o decizie prin care se spune că în momentul în care nu se află în localitate sau în primărie aş avea drept de semnătură, dar nu am dorit să le amestec până ce situaţia nu se clarifică.
Din ceea ce se poate vedea, cel puţin la prima vedere, în primărie s-a creat haos, după plecarea forţată a primarului Călin Andrei. Oamenii nu mai ştiu la ce uşă trebuie să bată în cazul rezolvării unei probleme, concluzia fiind că primăria nu are cap. Cine este vinovat de această situaţie?
Nu pot spune că este haos, este incertitudine, dar problemele au fost rezolvate, într-un fel sau altul, de către angajaţii primăriei. Nu cred că este cazul ca şi pe angajaţii primăriei să îi băgăm la pachet cu cei doi – trei oameni care au avut nişte ambiţii. Din punctul meu de vedere, în momentul de faţă principala vinovată este Prefectura, care s-a implicat şi cu recurs chiar şi văzând toate cazurile din judeţul Argeş, fără a le mai enumera şi pe cele din ţară. Pot spune că Prefectura nu a făcut recurs la nici un caz similar în judeţ şi este clar că s-a implicat direct în actul politic al municipiului Câmpulung şi se va dovedi că este principala vinovată.
În opinia dumneavoastră, care sunt principalele probleme ale municipiului Câmpulung şi care ar trebui să aibă o rezolvare imediată?
Probleme sunt! Una este proiectul Kretzulescu, care într-un fel sau altul va trebui să-l aducem pe linia de plutire, la un punct zero, pentru a vedea ce vom face mai departe.
O alta majoră este sursa de rezervă pentru alimentarea cu apă, care este în procedura de finalizare a licitaţiei şi care va trebui rezolvată anul viitor. Se pare că, avem o mare problemă cu PUG-ul, pentru că şi acolo am avut o firmă neserioasă care încă nu şi-a dus la capăt contractul. Din punctul meu de vedere acestea sunt principalele probleme pe care va trebui să le aducem pe linia de plutire şi, măcar, să le luăm de la zero cumva.
Trecând la situaţia politică, ne puteţi spune dacă PNL Câmpulung şi-a stabilit candidatul la primărie pentru viitoarele alegeri locale?
Deocamdată nu. Există două persoane care şi-au exprimat dorinţa de a candida şi care sunt arhicunoscuţi, iar pentru Consiliul Local suntem în faţa în care oamenii care doresc să candideze din rândul partidului trebuie să-şi prezinte cererile de candidatură.
Se tot speculează că în momentul în care s-a retras fostul primar Călin Andrei din conducerea PNL, au început să plece din membrii. Este adevărat?
Nu a plecat nici un om. De venit au venit. Săptămânal se înscriu oameni noi în PNL. În schimb fiecare este liber să-şi aleagă opţiunea politică, dar eu nu am nici un semnal că ar pleca cineva, cu atât mai mult că a plecat. Nu se pune problema plecărilor din partid. În ceea ce priveşte plecarea domnului Călin Andrei, domnia sa nu a plecat decât faptic, pentru că aşa prevede statutul nostru, ar va rămâne întotdeauna alături de PNL.
Ce proiecte aveţi pentru viitorul an?
Pentru anul viitor, 2016, cred că primăria Câmpulung nu ar trebui să-şi propună obiective ca să facă nu ştiu ce şi trebuie să aibă ca obiectiv principal terminarea proiectelor deja aflate în derulare. Dacă am rezolva în principal problemele pe care mai înainte le-am expus, cred că am face mai mult decât ne-a propune. Bineînţeles va trebui să facem şi nişte studii şi proiecte pentru viitor. Va trebui să vedem cu facem să atragem bani şi pentru infrastructură, unde stăm foarte prost.

2 COMENTARII

  1. sa-ti fie rusine !Domnule David Bogdan iti faci o campanie murdara si esti plin de noroi pana in gat nu stiu cine te va vota se vede pe fata ta ca esti pericol pentru campulung

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.