Amenzi de mii de lei pentru angajaţii primăriei Câmpulung

cctm (3)Graba lui Liviu Ţâroiu de a face ceva cât timp e priponit forţat pe fotoliul de „primar surogat” al Câmpulungului face victime în primăria municipiului.
Pe lângă haosul din rândul serviciilor aflate în directa subordine a primarului, care nu mai există de luni bune, mai nou apar şi amenzi astronomice pe numele funcţionarilor publici, legal aflaţi în directa subordine a viceprimarului. Funcţionari puşi de vicele cu atribuţii de primar, Liviu Ţâroiu, să-şi pună semnătura pe acte nu tocmai legale. Astfel că, graba de a face, marca Ţâroiu, i-a adus unei consiliere grad superior, din cadrul Serviciului Tehnic, Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, o amendă de 5.000 lei din partea.
În lipsa arhitectului şef, Dan Dumitrescu (aflat mai mult în concediu de odihnă, concediu medical sau libere legale), consilierul superior Aurelia Bleotu, căci despre ea este vorba, „de bună voi şi silită de împrejurări” şi-a pus semnătura pe un act ce i-a adus o amendă de 5.000 lei (circa patru salarii) din partea Inspectoratului Judeţean în Construcţii Argeş.
Totul a pornit de la dorinţa edilul şef Ţâroiu de a-şi mări lista realizărilor şi cu o transformarea fostului teatru de vară al Casei de Cultură „Tudor Muşatescu” în parcare. Numai că, din exces de zel, primăria reprezentată de acelaşi Ţâroiu a „uitat” să ceară Direcţiei Judeţene pentru Cultură Argeş şi un aviz necesar eliberării actelor premergătoare demolării fostului teatru de vară şi demarării lucrărilor la parcare.
Astfel că, inspectorii un control al oamenilor Inspectoratului Judeţean în Construcţii Argeş la primăria Câmpulung cu direcţie demolarea fostului teatru de vară şi construirea parcării s-a lăsat cu amendă. Sancţiune îndreptată nu spre capul primăriei, ci spre un executant al forurilor superioare.
Nu sunt necesare alte comentarii, mai ales că Aurelia Bleotu, din calitatea de consilier superior, poate contesta amenda (pe care ar trebui s-o plătească în 15 zile) neştiindu-se cu ce sorţi de izbândă. Însă mai are portiţa de a-l acţiona în instanţă şi pe viceprimarul Liviu Ţâroiu cel ce i-a „comandat” certificatul de urbanism, se pare o practică des întâlnită în primăria Câmpulung în condiţiile în care, după cum bine se vede, răspund „slugile” pentru a scăpa „stăpânii”.
De subliniat fiind că va fi jale în momentul în care vor ieşi la suprafaţă neregulile din celebrul proiect Kretzulescu, unde se aude că autorizaţia de construire a fost eliberată de primăria Câmpulung fără a avea la bază schiţele tehnice şi nici semnătura vreunui arhitect. Kretzulescu fiind, se pare, unul dintre cartofii fierbinţi ai administraţiei publice locale câmpulungene pasat de la unii la alţii cu scopul de a fi îngropat.

[wzslider info=”true” lightbox=”true”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.