Reprezentantul Guvernului în Argeș, Radu Perianu, a stat de vorbă cu managerii de spitale din județ pentru a afla nu numai care sunt problemele fiecărei instituții de sănătate publică, dar și pentru a încerca să risipească unele dintre zvonurile apărute în ultima perioadă cu privire la situația pacienților nonCOVID și a problemelor legate de situația Secției de Oncologie de la Spitalul Municipal Curtea de Argeș.

„<<Nu luați în seamă zvonurile. Nici o unitate spitalicească din Argeș nu va fi transformată în una integral COVID!>>, este mesajul pe care l-am transmis managerilor de spitale din județ în videoconferință. Astăzi aflat zvonuri conform cărora unele unități urmau să trateze doar COVID. Atât eu cât și conducerea Direcției de Sănătate Publică Argeș transmitem că sunt doar informații nereale și le atragem atenția celor care le împrăștie că vor crea panică.

La Spitalul Curtea de Argeș, în urma discuțiilor cu conducerea, urmează să existe paturi cu și fără prize de oxigen pentru pacienți pozitivi COVID. A apărut în spațiul public faptul că îi lăsăm de izbeliște pe cei cu afecțiuni oncologice, lucru neadevărat. Am cerut soluții pentru ca bolnavii să fie tratați tot în Curtea de Argeș, dar, în același timp să îi ținem departe de zona în care vor fi tratați cei infectați cu SARS CoV2 ca să îi putem proteja.

La acest moment, nu există riscul ca vreun spital din județ să rămână fără oxigen. Există și un stoc de antivirale, dar vă rog să aveți în vedere că nu vorbim pe termen lung, ci pe termen scurt. Nimeni nu poate sta  liniștit. Situația este în continuare critică așa că fac în continuare un apel la vaccinare și respectarea măsurilor de siguranță.”, a precizat prefectul județului Argeș.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.