Marți, 3 iulie a.c., președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat, au semnat contractul privind finanțarea proiectului „Creșterea eficienței energetice a Palatului Administrativ, situat în Piteşti – Piaţa Vasile Milea, nr. 1, Judeţul Argeş”, derulat prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020, axa prioritară 3 Sprijinirea  tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon, Prioritatea de Investiţii 3.1 Operaţiunea B – Clădiri publice.

Valoarea totală a contractului este de 33.852.486,54 lei, din care 24.632.758,82 lei reprezintă valoarea nerambursabilă iar 9.219.727,72 lei este contribuţia beneficiarului., iar perioada de implementare a proiectului este de 39 de luni de la semnarea contractului de finanțare.

Obiectivul general constă în creşterea eficienţei energetice a Palatului Administrativ situat în Piteşti, Piaţa Vasile Milea, nr. 1 în vederea sprijinirii tranziţiei către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. Reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi a consumurilor de energie în vederea creşterii eficienţei energetice a Palatului Administrativ situat în Piteşti, Piaţa Vasile Milea, nr. 1;
  2. Reabilitarea din punct de vedere termic a Palatului Administrativ situat în Piteşti, Piaţa Vasile Milea, nr. 1, în scopul asigurării condiţiilor optime, creşterii confortului termic şi a siguranţei desfăşurării activităţilor.

În cadrul acestui proiect se vor derula următoarele lucrări :

–        se va reabilita energetic anvelopa si planşeele peste subsolul construcţiei;

–        se va înlocui tâmplăria (cu tâmplărie din lemn stratificat cu geam tripan);

–        se vor reabilita instalaţiile termice, electrice şi sanitare;

–        se vor amplasa peste etajul tehnic  8 panouri solare cu cate 30 de tuburi vidate și două boilere a câte 1000 l fiecare;

–        realizarea unui sistem de producere a energiei electrice din surse regenerabile utilizând panouri fotovoltaice amplasate pe terasa de peste etajul 5.

–        se vor repara eventualele fisuri în elementele de beton armat  și se va realiza impermeabilizarea în zonele afectate de umiditate;

–        se vor trata fisurile întâlnite la intradosul plăcilor de beton armat;

–        se vor reface finisajele interioare și exterioare în zonele afectate de intervenții;

–        se vor completa facilitățile solicitate de legislația în vigoare pentru adaptarea clădirii la cerințele persoanelor cu dizabilități pentru sporirea confortului acestora;

–        modernizarea sistemului de detecţie şi stingere incendiu;

–        reabilitarea instalației de hidranți interiori și exteriori;

–        construirea unui rezervor de incendiu echipat corespunzător.

Grupul ţintă este format din beneficiarii direcţi: 347 persoane din care 200 de angajaţi din aparatul propriu al Consiliului Judeţean Argeş, conform organigramei aprobate prin Hotărâre de Consiliu Judeţean nr. 62/30.03.2017 şi 147 de angajaţi în cadrul celorlalte instituţii care ocupă spaţiile în Palatul Administrativ şi beneficiarii indirecţi care vor simţi efectul implementării proiectului ca şi beneficiari colaterali (comunitatea locală). Populaţia deservită prin proiect este formată din locuitorii judeţului Argeş cărora le sunt destinate serviciile publice prestate la nivelul administraţiei publice locale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.