„Marea realizare” recepționată de primarul Cristian Gentea la sfârșitul săptămânii trecute, Piața Primăriei, este o investiție care ridică multe semne de întrebare, așa cum s-a și putut constata în spațiul online.

PNL Pitești nu neagă că, așa cum arăta piața înainte, cu dale sparte peste tot și cu zeci de cabluri supraterane, era nevoie de o modernizare și consilierii noștri chiar au votat pentru aceste schimbări. Dar să se cheltuiască 3 milioane de euro din bani publici și să se realizeze o hidoșenie cum este aceasta, nu putem accepta. În spatele unor obiective obligatorii cum ar fi îngroparea cablurilor aeriene, schimbarea dalelor și amenajarea unui grup sanitar, stă risipirea fără judecată a banului public pe care PNL Pitești nu o tolerează.

Domnilor de la PSD, dacă tot faceți investiții, dacă tot dați bani, dacă tot alegeți pe cei care fac lucrările după criteriile voastre, de ce nu aveți respect pentru cetățeanul piteștean astfel încât să realizați o investiție de bun simț și care, mai presus de orice suspiciune financiară, să arate ca la Sibiu, Oradea, Cluj? De ce continuați cu aceleași kitsch-uri pe care să trebuiască să le modernizați din nou? Vorbim despre o zonă în care se află mai multe clădiri superbe (Primăria, Curtea de Apel, Galeria de Artă) iar designul actual nu are nimic în comun cu acestea! Cine, cum și în ce mod a dat aprobare ca WC-ul public, necesar dealtfel, să fie amplasat atât de aproape de o clădire cu statut de monument istoric? Nu este cumva ilegal? Cine va plăti pentru spargerea, din nou, a acestei piețe pentru lucrările care vor avea loc la Galeria de Artă?

S-a făcut recepția, dar monitoarele LED nu funcționează. Sau nu știați asta?

S-au făcut deplasări pe bani publici în orașele la care ne uităm cu jind, tocmai pentru a vă inspira. Se pare că drumul a fost lung, nimic din ce ați văzut la Oradea sau Brașov sau Cluj nu s-a făcut și la Pitești. Suntem convinși că piteștenii nu se așteptau la atâtea betoane și dale, la asemenea bănci, la lipsa spațiilor verzi.

Această mare realizare este o dovadă clară că aleșii PSD nu au respect pentru cetățean sau pentru chetuirea banului public. Vin, însă, buluc la recepții și inaugurări, căci trebuia să-și asume întreg PSD-ul neinspirata investiție: de la primarul Cristian Gentea și ai lui, până la președintele Consiliului Județean, Ion Mînzînă și vicepreședinții Nicolaescu și Bughiu. N-au tăiat nicio panglică pentru că ar fi fost penibili, dar au stat la poze și la declarații de presă.

Reprezentanții PNL din Consiliul Local Pitești nu vor mai accepta, în acest mandat, ca banul public să se cheltuiască fără consultarea cetățeanului. Nu sunt banii primarului sau ai PSD, sunt bani publici care trebuie investiți pentru confortul și nu pentru disconfortul cetățenilor!

Grupul de consilieri locali ai PNL Pitești

 

 

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.