Vă prezentăm programul evenimentelor prilejuite de Ziua Culturii Naţionale, potrivit programului prezentat de Consiliul Judeţean Argeş:

  • La Muzeul Județean Argeș, miercuri, 15 ianuarie, ora 15.00, va avea loc un Simpozion dedicat împlinirii a 170 de ani de la nașterea poetului Național Mihai Eminescu.
  • Teatrul „Alexandru Davila” celebrează Ziua Culturii Naționale printr-un eveniment excepțional, pe 15 ianuarie, la orele 18.30,  în Sala Mare a Teatrului Al. Davila – recitalul „De la Ovidiu, la Mihai Eminescu” al maestrului Emil Boroghină, Societar de Onoare al Teatrului Naţional Marin Sorescu Craiova. Recitalul „De la Ovidiu, la Mihai Eminescu” reface, într-un mod tulburător, un arc peste milenii, de la Tristele şi Ponticele, scrise acum 2000 de ani, de Ovidiu, poetul exilat la Tomis, Constanţa noastră de astăzi, până la Domnul culturii române, Mihai Eminescu. Scenariul: Emil Boroghină, regia: Alina Hiristea, editare video: Marius Perțe și Ciprian Duică, muzica originală: Bogdan Marinescu, cu sprijinul artiștilor vizuali Șerban Savu și Iulia Pană.
  • În perioada 13 -18 ianuarie, Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu”, va găzdui o expoziție de articole și de fotografii din revistele Vatra (1929) și Convorbiri literare (1939), cu titlul „Sub pecetea lui Eminescu”.
  • Totodată, pe 17 ianuarie, de la ora 16.00, în sala de conferințe a Bibliotecii „Dinicu Golescu”, dr. Dumitru Constantin – Dulcan va susține conferința „Gânduri despre Mihai Eminescu”, în cadrul căreia actorul Dorel Vișan va susține un recital liric din opera eminesciană și vor fi lansate cărțile „Somnul Rațiunii”, autor dr. Dumitru Constantin – Dulcan, respectiv „Cântece pentru glas și toacă” și „Cine-i păzește pe paznici?”, autor actorul Dorel Vișan.
  • Și Centrul Cultural Județean Argeș vă invită vineri, 17 ianuarie 2019, de la ora 18.00, la „SCRISORI EMINESCIENE” – un spectacol „one man show” de teatru poetic. Spectacolul „SCRISORI EMINESCIENE” este realizat și susținut de actorul George Custură, devenit cunoscut publicului datorită numeroaselor piese de teatru în care a jucat, reclamelor, rolurilor deţinute în sitcomuri precum „La bloc” sau „Vine Poliţia”, dar şi graţie rolului din telenovela de epocă „Aniela”. „SCRISORI EMINESCIENE” este o producție independentă, având la bază „Scrisoarea I”, „Scrisoarea II” și „Scrisoarea III”, celebrele poeme eminesciene care cuprind aproape întreaga tematică a poetului, prezentate într-o succesiune dramatică – o poveste ce aduce laolaltă temele fundamentale ale liricii eminesciene, epigonismul, filozofia, iubirea, istoria neamului. Accesul se face pe bază de invitație, ce se poate obține de la Sala Lumina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.