Vremea rea a pus în alertă Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă

Şi Argeşul se află sub cod galben de vreme rea, ploi şi vijelii. Potrivit datelor meteo în isuurmătoarele ore vremea va fi în continuă răcire, iar ploile vor cădea din abundenţă, fapt pentru care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă este în alertă.

La nivel naţional au fost pregătite peste o mie de mijloace tehnice specifice, iar peste 3000 de pompieri militari sunt la permanenţă pentru a interveni în caz de necesitate.

„Peste 3.000 de pompieri militari şi 1.000 de mijloace tehnice specifice sunt pregătiți să intervină în sprijinul autorităților administrației publice locale și populației din zonele pentru care meteorologii au emis atenționare cu cod galben de ploi, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Începând de mâine dimineață (n. red. marţi, 03 mai 2016), la 09.00, vor intra sub atenționare cod galben următoarele județe: Argeș, Bacău, Bistrița Năsăud, Brașov, Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Ilfov, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Vaslui, Vrancea, Tulcea, Teleorman, Vâlcea și București. Având în vedere că sunt preconizate ploi însemnate cantitativ, intensificări ale vântului și ninsori în zonele montane, care pot produce efecte asupra populației și mediului, în județele aflate sub incidența atenționărilor de vremea rea, IGSU a dispus asigurarea rezervei de personal și activarea, la nevoie, a grupelor operative pentru intervenția imediată.

Totodată, la nevoie, echipajele serviciilor profesioniste pentru situații de urgență vor fi dislocate, în cel mai scurt timp, în zonele de risc pentru evacuarea populației, animalelor și bunurilor aflate în pericol, precum și pentru limitarea și înlăturarea eventualelor efecte negative.

Evoluția fenomenelor meteorologice periculoase va fi permanent monitorizată prin Centrul Operațional Național al Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.”, se arată într-un comunicat transmis de IGSU.

Sursa foto: bucurestifm.ro.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.