Vila Florica – loc vizitat de regii şi reginele României

Centrul de Cultură „Brătianu” organizează în data de 10 mai 2016, orele 1300, o întâlnire cu vila floricaelevii clasei a VII-a A,  de la Școala gimnazială „Marin Preda” din Pitești.

Întâlnirea are ca scop marcarea zilei de 10 Mai, zi ce  a avut triplă semnificație în istoria românilor: începutul domniei lui Carol I, Independenţa de stat şi încoronarea primului rege al ţării.

10 mai, Ziua Regalităţii, a fost ziua naţională a României din 1866 până în 1947, până la venirea comuniştilor la putere. Trebuie menționat și faptul că în acest an se sărbătoresc 150 de ani de monarhie în România.

Ion Brătianu, figură importantă a politicii românești a secolului al XIX- lea, este cel care a avut un rol covârșitor în aducerea regelui Carol în România. De aceea, vom prezenta copiilor momentul in care Ion Brătianu  a realizat demersurile aducerii unui prinț străin în România, o scurtă prezentare a perioadei 1866-1947 în România, dar și relațiile dintre membrii familiei Brătianu și membrii Familiei Regale a României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.