Videobronhoscop performant la Spitalul Județean de Urgență Pitești

Începând cu luna iulie a acestui an, Spitalul Județean de Urgență Pitești dispune de un videobronhoscop performant. Aparatul a cărui valoare depășește 30.000 euro a fost achiziționat cu fonduri de la Ministerul Sănătății în proporție de 90% și este singurul din județul Argeș la acest moment.

Totodată, în cadrul Cabinetului de Endoscopie Bronșică au fost montate atât un sistem de sterilizare a aparatului, cât și unul de sterilizare a aerului postbronhoscopie, pentru a evita contaminarea.

”Având în vedere incidența crescută a cancerului pulmonar în România – cu diagnosticare tardivă și mortalitate crescută – acum avem posibilitatea să realizăm și la nivel local diagnosticarea și stadializarea acestei afecțiuni. Astfel, videobronhoscopul este folosit pentru evaluarea cauzelor hemoptiziilor, identificarea cauzelor pneumopatiilor interstițiale difuze cu ajutorul lavajului bronhiolo-alveolar, identificarea cauzelor de tuse cronică, precum și recoltarea în cursul bronhoscopiei de aspirate bronșice pentru diagnostic bacteriologic” – a declarat dr. Mihaela Goilan, medic primar pneumolog în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești.

Videobronhoscopul deservește urgențele medicale și pacienții internați în cadrul unității noastre, dar este utilizat și pentru efectuarea de investigații medicale pe bază de trimitere (în sistem de internare de zi) și contra cost în baza unei programări prealabile.

Manager, Molfea Adriana

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.