Verdictul DSP Argeş în ceea ce priveşte redeschiderea fabricii Brădet

În ultimele săptămâni, firma ce produce unele dintre cele mai cunoscute mărci de lactate – bradet 3Brădet a ţinut prima pagină a ştirilor. După anunţul cum că brânza de vaci, marca Brădet, a fost sursa îmbolnăvirii bebeluşilor, fabrica a fost închisă, fiind recent redeschisă. Asta după ce fabrica argeşeană a fost controlată şi paraverificată din toate punctele de vedere.

„Mă înclin în faţa dumneavoastră şi mărturisesc că numai datorita dumneavoastră am reuşit să sper că pot să mă ridic. De mâine (n.red. 09 aprilie 2016), produsele noastre revin în magazine. Este în totalitate meritul dvs. În: Auchan Vitan, Crângaşi, Drumul Taberei, dar şi în Piteşti, Braşov şi Craiova veţi fi întâmpinaţi sâmbătă şi duminică de reprezentaţi ai firmei noastre gata să vă prezinte produsele. Mulţumim.”, este mesajul transmis de patronul fabricii de lactate Brădet, Marius Badea, pe pagina de Facebook.

Totodată, Direcţia de Sănătate Publică Argeş a dat publicităţii un punct de vedere oficial în ceea ce priveşte redeschiderea fabricii Lactate Brădet, devenită între timp Brădet Românesc SA.

„Având în vedere informaţiile transmise în spaţiul public referitoare la redeschiderea bradetSC Lactate Brădet, începând din data de 07.04.2016, DSP Argeş aduce următoarele precizări:

 Sistarea activităţii unităţii a fost dispusă de către DSVSA Argeş, conform atribuţiilor şi responsabilităţilor prevăzute de legislaţia în vigoare. Redeschiderea acestei unităţi revine exclusiv aceleaşi instituţii, respectiv DSVSA Argeş.

 Menţionăm că, persoanele angajate ale acestei unităţi, ale căror probe au fost pozitive pentru E. Coli enteropatogen au urmat tratament specific şi au fost retestate pentru confirmarea/infirmarea prezentei în continuare a germenului. Rezultatele analizelor pentru aceste persoane sunt negative, urmând ca Direcţia de Sănătate Publică Argeş să dispună recomandări pentru o supraveghere mai atentă a personalului implicat în activitatea de producţie şi respectarea cu stricteţe a regulilor de igienă.”, se arată în comunicatul transmis de directorul executiv al DSP Argeş, medicul Sorina Honţaru.

Foto sursa „Lactate Bradet” – Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.