Un militar câmpulungean, rănit în Afganistan, a luat viaţa de la capăt! Ionuţ Butoi a arătat tuturor că fericirea există orice ar fi

În urmă cu 8 ani, în anul 2008, Ionuţ Butoi a plecat într-o misiune în Afganistan, ca soldatIonut Butoi 1 al Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” din Câmpulung, iar în data de 31 august, același an, a fost grav rănit în timpul unei misiuni de patrulare pe Autostrada A1 spre Kabul, la aproximativ 20 de kilometri de localitatea Qalat.

După o lungă perioadă în care viaţa părea că nu îi mai oferă nimic bun, după luni întregi de zile de spitalizare, după ce misiunea din Afganistan l-a lăsat „fără picioare”, pironit într-un scaun cu rotile, încet, Ionuţ a luat viaţa de la capăt arătând tuturor că orice este posibil. Astfel, militarul câmpulungean poate fi considerat un exemplu real pentru un luptător nu numai pentru apărarea Patriei, ci şi un luptător – învingător cu viaţa.

Ca şi amintire, în perioada de convalescenţă, după ceea ce a trăit în Afganistan, viaţa i-a mai oferit o surpriză neplăcută, în 2012, când soţia sa l-a părăsit.

O scurtă perioadă de timp, Ionuţ Butoi a avut intenţia de a renunţa la lupta cu viaţa, însă Ionut Butoi 3tot el a fost acela care a avut, în cele din urmă, tăria de a încerca din răsputeri să-şi croiască o altă cale cu totul nouă. S-a apucat de sport (înot şi tir), intrând cu acte în regulă în echipa Clubului Steaua, precum şi în echipa Invictus.

Acum, Ionuţ, poate spune că şi-a regăsit şi fericirea în plan personal, pe Georgeta Elena, cea pe care a cerut-o de soţie şi care a a acceptat să-i devină parteneră oficială. Astfel că, în data de 25 august, Ionuţ şi Georgeta au spus „Da” în faţa primarului Liviu Ţâroiu , cel ce le-a oficiat cununia civilă.

„Casă de piatră plutonierului Ionuț Butoi!
După ce a fost grav rănit în teatrul de operații din Afganistan, în anul 2008, plutonierul Butoi Ionuț – Claudiu a avut puterea de a continua, privind viața ca pe un dar divin.
În ciuda afecțiunilor medicale, continuă cariera militară alături de colegii săi de la Baza de Instruire pentru Apărare CBRN din Câmpulung, se antrenează sistematic la înot și participă la diverse competiții sportive, iar acum face un alt pas important în viață – se recăsătorește.
Dragă Ionuț, în această zi specială îți transmit sincere urări de sanatate, noroc și viată Ionut Butoi 2frumoasă, alături de fiul tau Valentin, de distinsa ta soție și de toți cei care îți sunt apropiați. Bunul Dumnezeu să te ocrotească, să rămâi același om inimos, pozitiv și curajos și să te bucuri de viață, alături de familie. Casă de piatră!”, a precizat, pe pagina sa de Facebook, şi generalul Nicolae  Ionel Ciucă, Şeful StatuluiMajor General.

„Noi, cei din AMVVD, am fost prezenți cu sufletul alături de bravul nostru veteran și de minunata lui iubită. Cu emoții în glas, cu toții le urăm mult noroc și fericire în noua viață pe care o vor începe ca soț și soție.

Credeți în suflete pereche, credeți în iubire, credeți în această zi magică, credeți în dragoste până la adânci bătrâneți, credeți în voi! Să aveți parte de o căsnicie țesută cu fericire, colorată de zâmbete și animată de râsete de copii! Fie ca amintirea acestei zile să o păstrați pentru totdeauna, iar dragostea care v-a unit destinele astăzi să ardă orice obstacol și să vă călăuzească pașii către noroc și fericire! CASĂ DE PIATRĂ!”

„Am reuşit să mă căsătoresc, iar. Sa dea Dumnezeu să fie într-un ceas bun! Mulţumim naşilor şi tuturor celor care au fost alături de noi!”, a scris şi Ionuţ Butoi pe pagina sa de pe site-ul de socializare.

Şi noi îi dorim să aibă parte de fericire, sănătate şi de tot ceea ce îşi doreşte de la viaţă. Casă de piatră!

 

1 COMENTARIU

  1. “un luptător nu numai pentru apărarea Patriei”- a cui patrie e Afganistanul in care au muri multi soldati romani care au lasat in urma vaduve si orfani??? Nu a noastra a romanilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.