Liderul mișcării unioniste, George Simion, și-a lansat în județul Argeș candidatura la alegerile europarlamentare. Anunțul a fost făcut, la Pitești, în prezența susținătorilor cauzei Unirii, primari unioniști, intelectuali argeșeni, reprezentanți ai societății civile, studenți basarabeni și a zeci de argeșeni.

La evenimentul de lansare au participat Virgil Baciu, primarul comunei Corbi, Mihai Eftimie, reprezentantul societății civile unioniste din Câmpulung, Florin Șandu, prim-vicepreședintele Fundației Culturale ,,Ion și Doina Aldea Teodorovici’’, artistul plastic, Constantin Samoilă, publicistul Ion Hiru, profesorul Cicerone Marinescu, revoluționari, oameni de cultură, reprezentanți ai Studenților Basarabeni din Pitești și unioniști din județul Argeș. Acțiunea a fost încheiată cu un moment special, oferit de corul veteranilor ,,Mihai Viteazul’’, care a interpretat melodii patriotice.

„Noi avem un crez, un ideal – România MARE în Europa! O să reușim să-l îndeplinim pentru că am alături oameni mari și sunt convins că, de aici, din județul Argeș și avându-i pe frații musceleni și având Curtea de Argeș alături și pe cei care reprezintă victoria Revoluției din 1989, pe cei care au reprezentat armata noastră cu demnitate, având istoricii, intelectualii, pe tinerii basarabeni din Pitești, de partea noastră, dar cel mai mult, având o idee, luptând pentru adevăr, pentru cine suntem noi, o să reușim. Cum am știut să lupt pentru Unirea Basarabiei cu România, la fel, o să lupt să fiu vocea voastră în Parlamentul European, să lupt pentru o Românie MARE în Europa”, a declarat George Simion, candidat independent.

Sub sloganul „ROMÂNIA MARE ÎN EUROPA”, candidatul mișcării unioniste la alegerile europarlamentare, George Simion, va aduce în atenția opiniei publice teme de interes național: Unirea Basarabiei cu România, protejarea drepturilor românilor din comunitățile istorice, sprijinirea românilor din județele Harghita și Covasna, valorificarea potențialului diasporei și contracararea sistemului mafiot care blochează dezvoltarea României și a Republicii Moldova.

George Simion s-a născut și a copilărit la Focșani. A absolvit Facultatea de Administrație și Afaceri a Universității din București și programul de masterat la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza’’ din Iași. În 2011 a fondat Platforma Unionistă Acțiunea 2012, alături de care a organizat sute manifestări publice de informare și sensibilizare a opiniei publice cu privire la necesitatea realizării unității naționale. În 2017 a înființat Alianța pentru Centenar, pentru a pregăti și desfășura evenimente cu impact dedicate marcării Centenarului Marii Uniri. Unul dintre acestea a fost Marșul Centenarului, în care s-a mers pe jos 1300 de km, de la Alba Iulia la Chișinău, pentru a purta mesajul Unirii prin toate locurile semnificative pentru România de acum un secol și pentru prezent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.