Instituţia Prefectului – judeţ Argeş a precizat că la nivelul judeţului au fost dispuse măsuri privind intervenția în sprijinul populației care poate fi afectată de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase.

„Începând cu ora 12.00, va intra în vigoare un Cod Portocaliu, caracterizat de ploi abundente care vor depăși pe arii extinse 50-60l/mp și, izolat,80 l/ mp, precum și intensificări ale vântului în zonele deluroase și montane, sub a cărui incidență se află și județul Argeș.

Pentru asigurarea acțiunilor preventive la nivelul comunităților, au fost înștiințate asupra avertizării toate comitetele locale pentru situații de urgență ale localităților  aflate sub incidența codului de vreme rea.

Totodată, la nivelul județului, peste 200 de pompieri cu peste 80 de mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populației și autorităților publice locale.

De asemenea, s-a dispus asigurarea rezervei de personal, pentru a putea fi suplimentate efectivele de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.

Pentru asigurarea acțiunilor în sprijinul administrației publice locale și comunităților,  pompierii din cadrul subunităților operative au verificat și pregătit mijloacele tehnice de intervenție la inundații, constând în motopompe de mare capacitate, bărci și autospeciale cu echipamente pentru evacuarea apei.

Tot începând cu ora intrării în vigoare a avertizării, la nivelul ISU Argeș se va activa grupa operativă, iar la nivelul județului, Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, care are în componență reprezentanți ai tuturor structurilor cu atribuții în managementul situațiilor de urgență.

RECOMANDĂRI

Având în vedere posibilitatea averselor cu acumulări semnificative de apă, recomandăm populaţiei din zonele vizate de avertizări să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență sau alte date utile despre manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase pot fi obținute prin intermediul aplicației DSU, care poate fi descărcată gratuit din Google Play Store și App Store.”, se precizează în comunicatul transmis de Prefectură.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.