Vești bune pentru medicii de familie, care au acum șansa de a accesa fonduri prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru investiții în cabinetele medicale.

Medici de familie sau asocieri de cabinete medicale de medicină primară vor avea posibilitatea de a realiza investiții în renovarea și dotarea cu echipamente medicale și mobilier (ex: electrocardiograf digital, ecograf portabil, echipamente IT, monitor funcții vitale: frecvență cardiacă, tensiune arterială non-invazivă, pulsoximetrie, temperatură, spirometru digital etc).

Pentru dotare cu echipamente și mobilier fiecare cabinet medical sau asociere de cabinete poate accesa fonduri în valoare de 45.000 euro fără TVA, în timp ce pentru renovare pot fi solicitate fonduri de până la 15.000 euro fără TVA.

”3.000 de medici de familie vor avea la dispoziție 180 de milioane de euro din PNRR pentru investiții în renovarea și dotarea cabinetelor medicale.

Este o reușită a ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, în atingerea unuia dintre obiectivele esențiale asumate de PSD când a intrat la guvernare, respectiv ”Niciun român fără acces la sănătate!”. Acesta este angajamentul esențial al PSD în domeniul Sănătății.

Dorim ca fiecare comunitate să aibă centru medical, cu cel puțin un cabinet de medicină de familie, farmacie și stomatologie. Dotarea medicală a acestor centre va include o mașină, astfel încât personalul medical să poată ajunge la pacienții cu urgențe!”, a precizat parlamentarul argeșean Remus Mihalcea.

Ghidul beneficiarului și anexele aferente pentru investiția în „Cabinete ale medicilor de familie sau asocieri de cabinete de asistență medicală primară” din cadrul Componentei 12 – Sănătate – Investiția 1. Dezvoltarea infrastructurii medicale prespitalicești sunt publicate pe pagina de internet a Ministerului Sănătății la secțiunea Apeluri PNRR Ministerul Sănătății – C12. Sănătate.

De subliniat că, dosarele de finanțare se pot depune pe platforma www.proiecte.pnrr.gov.ro, începând cu data de 04 august 2022, ora 10.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.