Pesta porcină africană s-a extins cu rapiditate pe teritoriul României, grupând autorităţile (naţionale, judeţene şi locale) în grupuri de sprijin ori fel şi fel de comitere de criză.

În paralel cu măsurile, care cel puţin declarativ spun că se iau pentru a nu se ajunge ca în România să nu mai existe picior de porc în gospodăriile oamenilor şi nici vreun cap de mistreţ viu, se pune problema sacrificării a peste un milion de porci din curţile şi fermele românilor şi circa 5000 de mistreţi. Cu avertizările specialiştilor care vorbesc de „condamnarea biologică” pe ani întregi a tuturor porcilor. Totul în situaţia în care, se tot comentează că grava situaţie a epidemiei de pestă porcină nu a fost bine gestionată de la bun început, dorindu-se de la nivel guvernamental să fie puse pe butuci unele afaceri de profil şi omul de rând care ţinea câte un porc în bătătură sau avea o microfermă.

Aşa au apărut şi pe reţelele de socializare diverse mesaje care îndeamnă românii să nu mai cumpere decât carne de porc românească.

 „Acţiune civică

Pesta porcină afectează grav economia României!

Întrebare: De unde a venit pesta? Cine profită de pe urma acestei cumplite nenorociri care de întinde peste toată țara?

Răspuns: Această boală nu este întâmplător în România, iar de profitat vor avea producătorii de carne de porc din afara țării.

Întrebare: Putem face ceva?

Putem SĂ REFUZĂM consumul de carne de porc din altă sursă decât sursa românească.

Cumpărăm doar carne cu etichetă de produs românesc sau care provine din gospodăriile românilor, iar la restaurant insistăm asupra acestui aspect.

Întrebare: Cât timp?

Până la refacerea efectivelor de porci din gospodăriile și fermele românești!

Aceasta este o acțiune civică cu scopul apărării intereselor românești!

Prin participarea ta susții ROMÂNIA!

E momentul să ne arătăm patriotismul nostru!”, este mesajul care a început să circule pe reţelele de socializare şi pe care îl transmite tuturor şi consilierul câmpulungean social – democrat Nicolae Dumitrescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.