Astăzi, 22 iulie, ar fi fost un motiv de bucurie pentru îndrăgita artistă de muzică uşoară cu origini rucărene, Ileana Şipoteanu, sora lui Dan (Şarpe) Şipoteanu, care a împlinit 50 de ani.

Numai că soarta i-a adus, chiar de ziua ei, despărţirea de cel pe care l-a iubit cel mai mult, compozitorul de muzică uşoară Dumitru Lupu.

Cunoscutul compozitor s-a stins din viaţă, la numai 65 de ani, în braţele fiicei sale Dumitrana Teodora.

Anunţul a fost făcut public chiar de soţia sa, Ileana, în această dimineaţă pe Facebook, în doar câteva cuvinte simplu şi pline de durere: „Compozitorul Dumitru Lupu , a plecat!”.

Maestrul Dumitru Lupu s-a născut la 25 mai 1952 în Giurgiu, având ca părinți pe Gheorghe și Marioara Lupu. A absolvit Conservatorul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din București, Secția Canto.

A fost membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR) și al Uniunii Autorilor și Realizatorilor de Film din România (UARF). De asemenea a fost şi prof. univ. dr. la Universitatea Ovidius din Constanța din anul 2014. A fost dirijor al orchestrei teatrului Al. Davila din Pitești între anii 1982-1990, și al teatrului Fantasio din Constanța între anii 1990 – 2004. Tot el a fost şi inițiatorul festivalului „Mamaia copiilor”.

DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ÎN LINIŞTE ŞI PACE!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.