Remus Mihalcea, deputat PSD de Argeș: ”Sistemul medical este pregătit să facă față unui nou val Covid”

Deputatul social – democrat Remus Mihalcea aduce în prim plan o veste îngrijorătoare privind creșterea numărului de cazuri diagnosticate cu Covid.

”În ultima perioadă se constată o creștere a numărului de cazuri Covid.

Situația nu este (încă) îngrijorătoare, iar în acest moment nu este cazul să fie instituite restricții.

Desigur, se fac scenarii pentru apariția unui nou val de contaminare, care ar putea înseamnă 70.000 de noi cazuri pe săptămână în a doua jumătate a lunii august, dar sistemul medical este pregătit să facă față.

Marea majoritate a celor care se contaminează dezvoltă forme ușoare sau medii de COVID și internările la ATI se mențin la nivel minim.

Totuși, este indicat ca fiecare dintre noi să aibă mai multă grijă de propria persoană, să se protejeze, să evite aglomerațiile sau să poarte mască în locurile publice aglomerate, mijloace de transport în comun etc.

Chiar dacă numărul cazurilor va continua să crească, este probabil să nu mai asistăm la forme severe ale bolii. Este dovedit științific că după orice astfel de pandemie modul de manifestare al bolii tinde să se fie cel al unei gripe sezoniere obișnuite.”, este ceea ce a precizat parlamentarul argeșean.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.