Ramona Ioana Bruynseels face un apel național

Candidatul umanist la Președinția României, Ramona Ioana Bruynseels, face un apel către toți parlamentarii după ce, premierul României, Viorica Dăncilă, a afirmat recent că speră ca Parlamentul să adopte un act normativ care să sancționeze defăimarea şi calomnia.

Ramona Ioana Bruynseels consideră că „este surprinzătoare atitudinea premierului Viorica Dăncilă, care vrea și cere să fie incriminate din nou calomnia și insulta, ca infracțiuni, în Codul Penal, pentru că ea a fost huiduită și calomniată la Sărbătoarea Borșului, la Jurilovca. Este adevărat că nu este deloc plăcut, pentru niciun om politic să fie insultat sau calomniat, dar, de aici până la a cere așa ceva, e cale lungă. Codul Penal nu poate fi modificat pentru a menaja orgoliul unei singure persoane, fie ea chiar prim ministru”.

În cadrul unei întâlniri organizate sâmbătă, 31 august, Viorica Dăncilă a declarat: „Dacă aş fi eu parlamentar, aş iniţia eu un astfel de proiect. Sper să se întâmple acest lucru sau Parlamentul României să adopte un act normativ în care să oprească calomnia şi defăimarea”.
Intenția premierului României a stârnit un val de reacții în spațiul public. Prima femeie înscrisă în cursa pentru Cotroceni face un apel național: „Fac apel la parlamentari, indiferent de culoare politică, să nu voteze un astfel de act normativ, Mai ales că dezincriminarea insultei și calomniei a fost cerută și de Consiliul Europei, fiind o condiție pentru aderarea României la UE!”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.