Marți, 30.01.2018, Raed Arafat, secretar de stat în cadrul MAI, s-a aflat în vizită oficială în județul Argeș. Cu această ocazie, a participat la bilanțul ISU Argeș și a vizitat Centrul de Primiri Urgențe din Spitalul de Pediatrie aflat în subordinea CJ Argeș. La bilanțul ISU Argeș, Raed Arafat a punctat în mod special faptul că în ultima perioadă s-a pus accentul pe dotarea acestui inspectorat la nivelul întregii țării, investiții ce vor continua și în perioada următoare. De asemenea, ISU Argeș are o colaborare foarte bună și cu reprezentanţii Consiliului Județean Argeș, lucru punctat și în mesajul președintelui Dan Manu.

„Vreau, pentru început, să urez multă sănătate și realizări personale și profesionale tuturor angajaților ISU Argeș, cei care desfășoară o activitate completă și complexă în județul Argeș, un județ care are toate formele de relief și care este expus majorității formelor de risc existente. Consiliul Județean Argeș are parteneriate concrete cu ISU Argeș pe mai multe coordonate. Aș începe cu cele 9 unități medicale aflate în subordinea CJ Argeș și aici țin să-l felicit pe dl. dr. Marius Pascu pentru parteneriatul și activitatea desfășurată de SMURD Argeș. O a doua colaborare importantă este cea dintre ISU Argeș și Serviciul Salvamont, serviciu coordonat de dl director Adi Sănduloiu. Și aici, trebuie să mulțumesc și dl. ministru Raed Arafat pentru elaborarea actului normativ din toamna anului 2017 care reglementează această colaborare, cu norme, cu proceduri. Și nu în ultimul rând este o colaborare foarte bună în cadrul Autorității Teritoriale de Ordine Publică, coordonată de domnul consilier județean Dorin Mărășoiu. Suntem cu toții o echipă, împreună și cu autoritățile locale prezente aici. Ce ne așteaptă în anul 2018? Sperăm ca la ISU Argeș să funcționeze acel centru integrat de comandă și coordonare, la început județean și apoi regional, chiar în această sală construită și amenajată cu finanțare de la CJ Argeș. De altfel, vă puteți baza pe tot sprijinul logistic și financiar al CJ Argeș.” – președinte CJ Argeș, Dan Manu.

La Spitalul de Pediatrie Pitești, dl. Raed Arafat a vizitat Centrul de Primiri Urgențe.

„Eu am venit la Centrul de Primiri Urgențe a Spitalului de Pediatrie pentru a vedea ce s-a realizat, și aici chiar pot să-i felicit pentru ce au făcut. Este o unitate care respectă reglementările în domeniu. Cu camera de resuscitare și celelalte dotări pe care le au, dacă vine un copil în stare gravă au dotările necesare să fie salvat. Pe lângă dotări, unitatea este bine compartimentată și destul de spațioasă.” – Raed Arafat, secretar de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, președintele CJ Argeș, Dan Manu, l-a informat și în legătură cu faptul că, în următoarele luni, urmare a demersurilor întreprinse la Ministerul Sănătății, unitatea va fi dotată și cu un computer tomograf. Președintele CJ Argeș a punctat și faptul că la Spitalul de Pediatrie există și un proiect cu finanțare europeană care vizează extinderea și dotarea unității.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.