Deputatul argeşean Dănuţ Bica a comentat, săptămâna trecută, decizia majorităţii parlamentare de a respinge un amendament promovat de PNL privind direcţionarea impozitului pe venit spre autorităţile locale, ci nu spre bugetul de stat.

„PNL a promovat un amendament prin care 100% din impozitul pe venit să revină autorităților locale, iar majoritatea PSD-ALDE, cu complicitatea UDMR, a respins amendamentul.

PSD – ALDE, prin forma bugetului pe 2018, jefuiesc comunitățile locale de banii necesari investițiilor în proiecte locale – blochează șansele la dezvoltare construite prin munca românilor din acele comunități.

Este o scădere de 5,8 miliarde de lei, adică de 28% din venituri cuvenite autorităților locale.

În plus, a fost confiscat 50% din excedentele bugetelor locale, care ar fi fost folosite pentru finanțarea unor investiții noi sau cofinanțarea de proiecte europene. Este vorba de aproximativ 6 miliarde de lei.

Rațiunea amendamentului PNL este aceea de a compensa pierderile majore generate de artificiile fiscale ale Guvernului PSD-ALDE, în dauna comunităților locale.

În ciuda faptului că măsurile fiscale, luate la pachet, duc la aproximativ același nivel total de taxare, principalul pierzător sunt autoritățile publice locale. Aceasta întrucât în urma scăderii impozitului pe venit de la 16% la 10% nu a existat compensare.

Astfel, statul obține aceeași bani de la cetățeni, dar aceste sume nu se mai duc spre comunitățile locale, ci spre bugetul central al statului.

Principalele comunități afectate sunt exact cele în care au fost dezvoltate locuri de muncă în zona privată, adică acolo unde au fost primari destoinici s-au preocupat să dezvolte comunitatea.”, a precizat parlamentarul liberal.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.