PSD anunță că ”în câțiva ani se va da în folosință prima autostradă care traversează Carpații”

La începutul acestei săptămâni, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, a anunțat că a fost semnat contractul de proiectare și execuție a ultimei secțiuni din Autostrada Sibiu – Pitești. Tronsonul care traversează Carpații fiind una dintre cele mai complexe porțiuni ale proiectului.

”Din acest moment, întreaga autostradă este contractată, iar un important sector al coridorului 4 Pan European, în lungime totală de 122 de km, are un termen de finalizare predictibil.

Este contractul cu cea mai mare valoare lansat în ultimii 30 de ani în România: 5,32 de miliarde de lei, fără TVA!”, a precizat ministrul Grindeanu pe pagina sa de Facebook.

Întregul proiect al Autostrăzii Sibiu – Pitești, cu o valoare totală de 13,56 miliarde de lei (fără TVA) și este finanțat din Fonduri Europene Nerambursabile (POIM și POT).

”Autostrada Pitești – Sibiu: A fost semnat contractul pentru tronsonul Cornetu – Tigveni!

A fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția secțiunii 3 Cornetu – Tigveni (37,4 km) din Autostrada Pitești – Sibiu.

Cu o valoare de 5,32 miliarde de lei, acesta este cel mai mare contract de autostradă semnat de CNAIR.

În acest moment, contractele pentru toate sectoarele autostrăzii sunt semnate, iar pe unele dintre acestea lucrările sunt avansate.

PSD a reușit să deblocheze, astfel, cel mai important proiect de infrastructură mare din România, iar în câțiva ani se va da în folosință prima autostradă care traversează Carpații.

▶Date tehnice:

👉 Perioada contractuală de proiectare este de 12 luni;

👉 Perioada pentru construcție este de 45 de luni.

▶ Pe traseul secțiunii 3 urmează să fie construite:

⏺ 95 de poduri și pasaje

⏺ 1 tunel cu două galerii independente (în lungime de 1,7 km fiecare galerie)

⏺ 1 Nod rutier la Cornetu

⏺ 1 Nod rutier la Văleni

⏺ 1 Ecoduct în zona localității Călinești.”, este anunțul făcut în urmă cu puțin timp de către deputatul social – democrat Simona Bucura Oprescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.