În urmă cu o săptămână trecută, marţi, 12 iunie a.c., în municipiul Pitești a avut loc şedinţa de constituire a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului pentru perioada 2018 – 2022.

În cadrul şedinţei au fost validate mandatele şi, mai apoi, au fost citite rapoartele privind validarea alegerilor. Din noua Adunare Eparhială a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, în cele zece circumscripţii electorale bisericești, au calitatea de membru şi prefectul Emilian Dragnea, preşedintele CJ Dan Manu, preşedintele PNL Adrian Miuţescu şi primarul municipiului Câmpulung Liviu Ţâroiu.

„Evenimentul a debutat cu o slujbă de Te Deum oficiată în biserica Sf. Vineri din oraș de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Calinic împreună cu un sobor din care au făcut parte întreaga Permanenţă Arhiepiscopală, protoiereii Eparhiei și stareţii de mănăstiri.

Şedinţa de constituire a Adunării Eparhiale a avut loc în sala „Sfântul Mitr. Iachint de Vicina” din municipiul Pitești. Comisiile provizorii de validare au constatat că toți membrii aleși ai Adunării Eparhiale în cele 10 circumscripții electorale bisericești, îndeplinesc condițiile statutare pentru a face parte din acest for deliberativ eparhial și s-a declarat constituită Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului. De asemenea cei 10 clerici și 20 de mireni au fost repartizați pe comisiile permanente: comisia bisericească, comisia culturală, comisia economică socială și comisia de organizare și validare. Membrii Adunării Eparhiale au aprobat și componența Consiliului eparhial și au fost desemnați delegații, un cleric și doi mireni, ca reprezentanți ai Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului în Adunarea Bisericească Națională.

După depunerea jurământului noilor membri, Ierarhul Argeșean a evidenţiat importanţa Adunării Eparhiale, atribuţiile statutare ale acesteia şi rolul ei în dezvoltarea şi realizarea proiectelor pastoral-misionare, culturale şi sociale pentru următorii patru ani.

Membrii forului deliberativ au aprobat și componența Consistoriului Eparhial, precum și reprezentanții Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului ce vor fi delegați pentru Consistoriul Mitropolitan.

Adunarea Eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale unei eparhii.”, se arată pe site-ul oficial al Eparhia Argeşului şi Muscelului.

   Foto Cristian Gheorghe – sursa Eparhia Argeşului şi Muscelului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.