Președintele României, a semnat astăzi decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea și completarea Legii nr. 61/1993 privind alocația de stat pentru copii, precum și pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (PL-x 124/13.03.2019). Deşi termenul limită era de 18 ianuarie a.c.

Cu alte cuvinte preşedintele Klaus Iohannis, a fost de acord cu dublarea alocaţiilor de stat ale copiilor, în pofida faptului că actualul Guvern nu a găsit încă banii necesari. Premierul Ludovic Orban a anunţat, la finele săptămânii trecute, că Guvernul va proroga termenul de intrare în vigoare a legii care prevede dublarea alocaţiilor, cel mai probabil până la prima rectificare bugetară. Adică, peste şese luni.

Astfel, copiii cu vârsta de până la doi ani urmează să primească 600 lei lunar, iar copiii cu vârste între 2 şi 18 ani câte 300 lei lunar. În timp ce copiii cu dizabilităţi vor primi 600 de lei lunar până la vârsta de 18 ani. Asta, dacă între timp nu vor mai interveni alte schimbări, nu vor mai apărea alte ordonanţe de urgenţă sau, pur şi simplu, nu vor se vor găsi banii necesari. Cu toate că pentru pensii speciale, majorări salariale, etc. se găsesc mai mereu soluţii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.