Premierul Dăncilă anunţă peste 1300 de noi posturi în sistemul de învăţământ preuniversitar de stat

Cel puţin declarativ, a picat Ordinul fostului ministru al Educației nr. 4884/2018 ce prevedea reducerea a 4.000 de posturi din învățământul preuniversitar.

După şedinţa de Guvern de astăzi, miercuri, 10 octombrie 2018, premierul României, Viorica Dăncilă, a anunţat că vor fi suplimentate posturile din învăţământul preuniversitar din mai multe judeţe.

„În urma analizei realizate împreună cu doamna Rovana Plumb, ministrul interimar al Educaţiei, vreau să vă anunţ că numărul maxim de posturi finanţate din sistemul de stat pentru unităţile de învăţământ preuniversitar de stat în anul şcolar 2018 – 2019 va fi modificat. Astfel, vor fi suplimentate posturi în 11 judeţe şi în municipiul Bucureşti. Vorbim de un număr total de 1336 de posturi. Această analiză a fost făcută în urma solicitărilor făcute de inspectoratele şcolare, având în vedere necesităţile punctuale la nivel local. Vreau să vă asigur că nu vor exista disponibilizări în învăţământ şi că ne respectăm în continuare angajamentele asumate în programul de guvernare.”, a declarat prim-ministrul Dăncilă.

Video sursa Facebook – Guvernul României

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.