La nivel de Argeş, Ministerul Mediului asigură monitorizarea calității aerului printr-un centru judeţean şi un număr de şase staţii de monitorizare, una dintre ele aflându-se la Câmpulung pe Calea Pietroasă.

Echipa Greenpeace în România a început o campanie de strângere de semnături „PrafdeRomânia”

„Știai că în fiecare zi, fiecare dintre noi respiră între 15.000 și 20.000 de litri de aer – suficient pentru a umple, într-un an, volumul a trei baloane cu aer cald? România se regăsește anual în topul celor mai poluate țări europene.

În România, aproximativ 28.000 de decese premature au fost asociate cu poluarea aerului, potrivit unei estimări a Agenției Europene de Mediu din 2013. Tot pentru țara noastră, se cheltuiesc anual 10 miliarde de Euro pentru costurile externe legate de sănătate. Cifrele nu arată deloc bine, ba din contră, sunt chiar îngrijorătoare.

Dacă te întrebi cum poți afla informații despre calitatea aerului din orașul tău, te informăm că Ministerul Mediului asigură monitorizarea calității aerului prin cele 142 de stații distribuite pe toată suprafața României, iar informarea publicului în timp real se face pe site-ul dedicat www.calitateaer.ro. Cu toate acestea, din cele 142 de stații de monitorizare a poluării, doar 93 funcționează. 

Pentru a atrage atenția asupra problemei calității aerului pe care îl respirăm, am lansat campania #PrafdeRomânia. În cadrul acesteia, am dezvoltat, alături de laboratorul de robotică Robotev din Bulgaria, o serie de dispozitive de monitorizare independentă a calității aerului pe care le-am distribuit în mai multe orașe din țară, iar rezultate pot fi vizualitate pe pagina dedicată campaniei – Poluarea aerului. Mai mult, am lansat o petiție către Ministerul Mediului, prin care cerem să respecte și să aplice măsurile necesare pentru îmbunătățirea calității aerului în orașul tău.

Cu toții contribuim la poluarea produsă, astfel este responsabilitatea tuturor să contribuim la reducerea emisiilor nocive și la îmbunătățirea calității aerului pe care plămânii noștri îl respiră.

Prin urmare, dacă ești genul care respiră, semnează pentru dreptul la aer curat!.”, este apelul făcut de Greenpeace.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.