Duminică, 25.11.2018, s-a desfăşurat la Teatrul Alexandru Davila din Piteşti „Liga Aleşilor Locali” ai PNL Argeş.

Lucrările Ligii au fost conduse de consilierul local, Narcis Sofianu, preşedintele PNL Argeş, Adrian Miuţescu, deputatul Dan Bica, primvicepreşedintele PNL Argeş, Marius Postelnicescu şi secretarul general al PNL Argeş, Florentin Popa.

În cadrul evenimentului a fost lansată lucrarea “Ghidul Consilierului Local”, cuprinzând extrase din legi şi regulamente care să-i ajute pe aleşii locali să-şi exercite corect (din punct de vedere legal) şi eficient (din punct de vedere administrativ) mandatele. Selecţia din legi şi regulamente fost realizată de către Narcis Sofianu. Este primul ghid de acest tip conceput şi prezentat în cadrul filialei Argeş a PNL.

Tot în cadrul acestui eveniment a fost lansat programul judeţean “Împădurim Argeşul”.

Este vorba de reîmpădurirea jumătăţii sudice a judeţului Argeş, o acţiune care – aşa cum a declarat preşedintele Ligii Aleşilor Locali, Narcis Sofianu – „vine ca o antiteză a defrişărilor făcute cu acceptul PSD în ultimii 30 de ani”.

Legat de proiectul „Împădurim Argeşul”, Narcis Sofianu a mai declarat: „Vrem să plantăm arbori, aşa încât să formăm perdele forestiere care să protejeze culturile agricole şi drumurile publice. Se ştie că aceste perdele forestiere sunt cele mai eficiente. În plus, plantarea acestor arbori, reîmpădurirea Argeşului altfel spus, are şi un important rol educativ. Vom atrage alături de noi foarte mulţi voluntari a-politici, mai ales tineri care vor învăţa astfel să respecte natura şi să se familiarizeze cu tipurile de arbori care cresc în România”.

În Nordul judeţului Argeş vor avea loc aceleaşi operaţiuni de reîmpădurire, în această zonă fiind vorba atât de combaterea eroziunii solului, cât şi de refacerea peisajului distrus de defrişările masive din ultimii 30 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.