UPDATE! În jurul orei 01.20, elicopterul care îi va transporta pe o parte dintre militarii răniţi în tragicul accident de la Dragoslavele a aterizat pe stadionul municipal din Câmpulung. La Spitalul municipal Câmpulung a ajuns si Raed Arafat pentru a fi sigur că preluarea militarilor va fi făcută în cele mai sigure condiţii.

De asemenea mai multe ambulanţe SMURD au ajuns la UPU din cadrul Spitalului municipal Câmpulung pentru a prelua restul militarilor răniţi în accidentul ce a avut loc la Dâmbovicioara.

Pe moment nu există nimic oficial privind starea celor şapte militari aduşi la Spitalul Câmpulung şi care vor fi trimişi la Bucureşti.

Sursa foto Bogdan Burhan MUSCEL TV

13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte victime ale unui accident tragic!

“Un autocamion având la bord 13 militari din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte a fost implicat într-un accident de circulație astăzi, 29 iunie, în jurul orei 21.55, în apropiere de localitatea Valea Urdei, județul Argeș.

Autocamionul, care era ultimul dintr-o coloană de patru vehicule militare, care se deplasau dinspre Cincu spre Câmpulung, s-a răsturnat în afara carosabilului.

Din informațiile primite până acum, trei militari aflați în cabina autocamionului au rămas încarcerați, echipele de intervenție fac eforturi pentru eliberarea lor.

Ceilalți zece militari, care se aflau în spatele camionului, au fost evacuați și le se acordă îngrijiri la fața locului, urmând a fi transportați de urgență la cele mai apropiate spitale.

Ministrul apărării naționale, Adrian Țuțuianu, secretarul de stat Mircea Dușa și generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General se află în deplasare către locul accidentului.

Conform procedurilor legale, a fost sesizat, Parchetul Militar. Din ordinul șefului Statului Major General, a fost instituită o comisie de cercetare administrativă care va investiga circumstanțele producerii incidentului.

Vom reveni cu detalii, pe măsură ce acestea vor fi disponibile.”, se arată în comunicatul oficial al MApN.

Sursa foto MUSCEL TV

În seara zilei de joi, chiar zi în care au fost sărbătoriţi Sfinţii Petru Pavel, un camion plin cu militari de la Batalionul Vânători de Munte „Dragoslavele” Câmpulung s-a răsturnat într-o râpă de pe raza localităţii Dragoslavele, în zona Valea Urdii.

Trei echipaje SMURD, mai multe ambulanţe, poliţie, ISU, Salvamont, sunt la faţa locului pentru a scoate mai mulţi militari prinşi sub camionul răsturnat.

La nivel de Argeş fiind declanşat Planul Roşu de Intervenţie.

Până la această oră un miliar a decedat, însă numărul exact al victimelor nu este cunoscut, existând militari prinşi sub camion despre care nu se ştie în ce situaţie sunt.

Raed Arafat a precizat că şapte persoane au fost transportate la Spitalul municipal Câmpulung, de unde vor fi preluate pentru a fi duse la Bucureşti, şi alte două persoane au fost trimise către Braşov.

Sub camion ar mai fi două persoane decedate.

„Este o operaţiune foarte delicată, a trebuit să fie stabilizat camionul pentru a putea fi scoase persoanele prinse sub el. Operaţiunea de descarcerare poate dura destul de mult, pentru că trebuie ridicat motorul camionului. Victimele care au rămas sub motor cel mai probabil sunt decedate.”, a mai precizat Raed Arafat pentru RTV.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.