În această dimineaţă, în cinci judeţe, printre care şi Argeş, au avut loc mai multe descinderi, fiind puse în aplicare 11 mandate de aducere. În caz fiind vorba de evaziune fiscală de circa un milion de euro.

La data de 02 mai a.c., polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov efectuează 16 percheziții și pun în aplicare 11 mandate de aducere, în vederea probării activității infracționale a membrilor unei grupări specializate  în comiterea infracțiunii de evaziune fiscală în domeniul comercializării de piei de animale.

 În fapt, în perioada 2014 – 2015, 8 persoane ar fi înregistrat în contabilitatea societăților administrate achiziții fictive de piei de animale, precum și de alte bunuri și servicii, pentru diminuarea taxei pe valoare adăugată și a impozitului pe profit, scopul final fiind eludarea bugetului de stat.

 În activitatea infracțională, cei în cauză ar fi fost sprijiniți de un bărbat, de 39 de ani, din localitatea Jilava, care, în calitate de reprezentant legal al unei unități economice, ar fi acceptat emiterea de facturi fiscale fictive către celelalte societăți implicate.

 Prin activitatea infracțională, cei în cauză ar fi prejudiciat bugetul de stat cu aproximativ 1 milion de euro.

 11 persoane vor fi aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov pentru audieri, iar în funcție de probatoriul administrat urmează a fi efectuate propuneri către parchet și instanța de judecată.

 Descinderile au loc pe raza județelor Ilfov, Dâmbovița, Argeș, Giurgiu și Buzău, precum și a municipiului București, la locuințele persoanelor bănuite și la sediile societăților implicate în activitatea evazionistă.

 Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală și complicitate la evaziune fiscală, sub directa coordonare a procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.