Scandalul manualelor şcolare e departe de a se încheia. Subiectul fiind unul dintre cele mai abordate la nivel guvernamental, asta după ce elevii au început un nou an şcolar tot fără manuale.

Ministrul (ne)Educaţiei, Liviu Pop, a anunţat că nu susţine manualul unic, deşi se află pe băncile şcolilor, ci doreşte ca să înfiinţeze o editură a Ministerului care să tipărească toate manualele şcolare pentru a exista o competiţie între autori, ci nu una între edituri.

Conform ministrului Pop, „Societatea Editura Didactică şi Pedagogică SA va fi înfiinţată ca societate comercială pe acţiuni, de interes naţional, cu capital integral de stat, în subordinea Ministerului Educaţiei, prin reorganizarea Regiei Autonome Editura Didactică şi Pedagogică.

Societatea Editura Didactică şi Pedagogică va avea ca obiect principal de activitate editarea de: manuale şcolare pentru învăţământul preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi postliceal, în limba română şi în limbile minorităţilor naţionale şi alte lucrări pentru învăţământul preşcolar şi universitar, manuale pentru şcoli profesionale şi de maiştri; tratate, lucrări de metodică şi de pedagogie, lucrări în sprijinul învăţământului pentru perfecţionarea profesorilor şi pentru activităţi individuale ale elevilor şi studenţilor, originale şi traduceri din alte limbi, materiale grafice în domeniul mijloacelor de învăţământ, precum şi alte lucrări necesare învăţământului”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.