Pedofilul surprins, în data de 05 ianuarie 2018, de camerele de supraveghere dintr-un lift al unui bloc din Drumul Taberei, din Capitală, a fost prins.

Culmea că, bărbatul ce a pus pe jar întreaga suflare poliţienească, dar şi pe majoritatea românilor este din rândul oamenilor legii. Un poliţist, agent în cadrul Poliţei Rutiere, fost jandarm, se pare că şi cu antecedente în materie de pedofilie.

Agentul Eugen Stan, poreclit chiar de proprii colegi „Violatorul”, are 45 de ani, este divorţat, şi are doi copii. Gestul său, condamnat de o întreagă ţară, pătează imaginea Poliţiei Române, căreia i-a luat ceva timp până să iasă cu declaraţii oficiale, precizându-se că s-a început şi o anchetă internă.

Primul care a apărut cu declaraţii a fost Dumitru Coarnă, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), care a declarat public că bărbatul a fost jandarm și, iniţial, a fost transferat pe un post de șofer al unui șef de Poliție.

În acelaşi timp, MAI, prin purtătorul de cuvânt a transmis că „În cazul de față este vorba de un angajat care lucrează din 1990 în sistem și, din 2010, la Brigada Rutieră. Sistemul este vechi și prost gestionat, este nevoie de o reformă adevărată”.

Este un caz, un caz care s-a evidenţiat rapid în mediul virtual, luând amploare.

Acum, rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile şi care vor fi deciziile finale.

Şi poate, acest caz, va deschide ochi şi minţi pentru a se cere o evaluare mai atentă a celor ce în mod normal ar trebui să apere cetăţenii. Căci la acest capitol ar fi mult prea multe de comentat în condiţiile în care nu degeaba se spune că „orice pădure are uscăciunile ei”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.