La începutul acestei săptămâni, parlamentarii români au adoptat, pe articole, proiectele de lege privind bugetul de stat şi bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

Coaliția PNL – USR-PLUS – UDMR şi-a impus propriul buget de stat nefiind de acord cu amendamentele aduse de opoziţie.

Cu alte cuvinte, varianta de buget stabilită de Guvernul Cîţu nu a suferit modificări, deşi şedinţa şedinţa plenului reunit al Parlamentului, dedicată dezbaterii proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2021, a fost suspendată în noaptea de luni spre marţi, la ora 02.00, discuţiile urmând să se reia astăzi, marţi, începând cu ora 10.00.

Este de subliniat că amendamentele aduse de PSD au fost respinse iscând un val de nemulţumire în rândul opoziţiei.

„Bugetul pe care îl prezint astăzi, pentru anul 2021, are două elemente definitorii, la care ţin foarte mult. Începem reforma în toate cotloanele statului român. Dacă nu este clar, o repet, reformă a statului român în toate cotloanele. Oprim 30 de ani de furt pesedist din buget, din bani publici. Şi a doua, reprezintă o declaraţie fermă că drumul României este în Europa şi nicăieri altundeva şi alături de partenerii noştri din Alianța Nord-Atlantică. Garantăm românilor siguranţă şi securitate.

Acum, înainte să încep prezentarea bugetului, o să mă adresez parlamentarilor PSD, o să le dau câteva secunde să îşi ia un pix, o foaie şi să ia notițe, ca să nu mai avem discuţii după aceea. Vă așteptăm, cei care ştiu să scrie, bineînţeles! Bugetul pentru 2021 are la bază un deficit al bugetului general consolidat de 80 de miliarde de lei. Am să vă spun de deficitul ESA. Sunt trei deficite pe care lucrăm: ESA – de 8,23% din PIB, faţă de 9,1 estimat în 2020, realizăm o ajustare a deficitului cu un punct procentual din PIB. Veniturile bugetului general consolidat sunt de 364,9 miliarde de lei. /…/”, a precizat premierul Florin Cîţu la prezentarea și dezbaterea, în Parlament, a proiectelor legilor bugetului de stat și bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

 

PUBLICITATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.