Deși Chișinăul i-a devenit a doua casă, nu a uitat de unde a plecat și se întoarce des și cu drag acasă, la Poeinarii de Muscel, de fiecare dată când timpul îi permite!

Pe scurt, se poate spune despre musceleanul nostru Bogdan Alexandru că, la ora actuală, este o persoană  marcantă în lumea medicală din Republica Moldova, unde are o activitate destul de intensă și solicitantă, pentru că de împarte între Școala Pacientului Cronic și Secția de Reabilitare Medicală și Fizică.

Datorită experienței  vaste acumulate în sistemul de sănătate, ca și fost membru expert al grupului  de elaborare din  cadrul  Proiectului Codului Sănătății din cadrul Parlamentului RM   fiind responsabil de subdiviziunile: Sănătatea publică și supravegherea acesteia & serviciile medico-sociale și îngrijirile paliative, a decis că a venit momentul pentru o nouă provocare.

Recent, Bogdan Alexandru, a fost numit în calitate de purtător de cuvânt al Spitalului Raional (județean) Criuleni!

”Este o onoare și totodată o nouă provocare pentru mine de a-mi însuși experiența cumulată în folosul comunității medicale și a pacienților din Raionul Criuleni, care însumează un număr de peste 70.648 locuitori!”, ne-a precizat Bogdan Alexandru despre noua s-a provocare.

În același timp l-am rugat să ne prezinte succint mediul în care-și desfășoară activitatea.

”Țin să menționez că Spitalul Raional Criuleni are și o nouă conducere începând cu luna septembrie 2020. Doamna doctor Aurica Roman  a fost aleasă în calitate de director al Spitalului din Criuleni.

Suntem o echipă nouă, dar unită și cu multă experiență, ne vom da silința ca Spitalul din Criuleni să devina un model de spital pentru toată țara, care acum îmi este principala casă, deși niciodată nu am să uit de unde am plecat.

Ne bucurăm atât de sprijinul Consiliului Raional, dar și de aportul unor parteneri minunați din Elveția, în persoanele:  Dr. Beat Wicky, Dr.Karlheinz Leeman, Dr. Beat Reber – fondatorii “Asociației  elvețiene de susținere  a  Spitatului din Criuleni”, care în decursul  unui timp relativ scurt au investit aproape 30 milioane lei mdl în reabilitarea și dotarea spitalului. Recent, în data de 10 septembrie, a fost inaugurată și o nouă farmacie și serviciul tehnic, ambele la standarde  europene!

Doamna director Roman Aurelia, ne este alături și ne îndrumă, ținând la trei aspecte esențiale:

  • dezvoltarea serviciilor existente și crearea serviciilor noi, care până în prezent lipseau;
  • schimbul de experiență și motivarea medicilor și a personalului medical de îngrijire;
  • măsuri de igienă și medicină preventivă.

Mai doresc să subliniez că doamna director Roman Aurica este un om de echipă și de aceea, în momentul în care a fost aleasă,  a ținut să mulțumească întregii echipe administrative și medicale  a Spitalului din Criuleni pentru susținere și devotament, menționând că pune mare accent pe colaborarea exemplară pentru dezvoltarea sistemului de sănătate din Republica Moldova.”, ne-a mai declarat Bogdan Alexandru.

Pe această cale nu putem decât să îi dorim mult succes în continuare și la cât mai multe realizări!

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.