Nici acum, nu se ştie cauza care a dus la îmbolnăvirea bebeluşilor şi nici la moartea a doi dintre ei

Directorul executiv al DSP Argeş, dr. Sorina Hontaru, a anunţat că înbebe 2 ultimele patru zile , nici un copil din judeţul Argeş nu a fost transferat la vreun spital din Bucureşti, cu boală diareică complicată.
De asemenea, managerul Spitalului municipal Câmpulung, dr. Grigore Stănescu, a anunţat n cursul acestei zile că unicul caz cu astfel de simptome, care a existat la Câmpulung, a fost la un copil de numai şapte luni care a fost trimis la o unitate sanitară din Capitală.
„Restul pacienţilor prezenţi la unităţile sanitare din judeţul Argeş, în ultimele 24 de ore, se încadrează în media zilnică, specifice sezonului, diagnosticele fiind variate, caracteristice vârstei.
DSP Argeş roagă ca toţi medicii din unităţile sanitare din judeţul Argeş să-şi desfăşoare activitatea cu mare atenţie şi calmitate, deoarece prioritatea numărul 1 a noastră, a tuturor este monitorizarea atentă şi intervenţia promptă şi cu profesionalism pentru toate cazurile medicale.
Din probe recoltate de DSP Argeş de la domiciliul copiilor internaţi în Bucureşti, de la Spitalul de Pediatrie Piteşti, din alimente şi apă din reţea şi îmbuteliată, care au fost folosite la prepararea hranei pentru copii, înainte de apariţia simptomatologiei, rezultă următoarele:
– probe de apă: Spitalul de Pediatrie Piteşti – bloc alimentar – apă potabilă
– apă reţea Piteşti recoltată de la domiciliul copiilor din cartierul Exerciţiu, cartierul T.Vladimirescu, str. Bradului – apă potabila,
– apă gospodărie particulară Topoloveni – apă potabilă,
– apă reţea Ştefăneşti domiciliu copil din Ştefăneşti – apă potabilă,
– apă sursă proprie gospodărie particulară Mărăcineni – apă nepotabila (din declaraţiile părinţilor este folosită numai pentru prepararea supelor),
– apă minerală necarbogazoasă recoltate din Lidl şi Kaufland – apă potabilă,
– izvor public Ştefăneşti – drum Gogoieşti – Punct Vlada – apă nepotabilă (tatăl afirmă că nu a folosit niciodată această apă pentru copil, contrar declaraţiilor din ancheta epidemiologică),
– probele de lapte praf recoltate din farmacii – corespund standardelor în vigoare,
– microaerofloră şi suprafeţe Spitalul de Pediatrie Piteşti – se încadrează în limite normale.
Următoarele rezultate vor fi furnizate în zilele următoare.”, se arată în ultimul punct de vedre oficial al Direcţiei de Sănătate Publică Argeş.
Totodată, Ministerul Agriculturii a anunţat că nici portocalele nu sunt cauza îmbolnăvirii bebeluşilor din Argeş, în timp ce Ministerul Sănătăţii e sincer în declaraţii, precum că „nu se ştie cauza”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.