La finele săptămânii trecute, ministrul Educaţiei Liviu Pop, a declarat că din primăvara anului 2018 se doreşte ca elevii din clasele primare să aibă manuale digitale, dar şi ca manualele existente să fie lăsate de copii la şcoală pentru a nu mai căra zilnic ghiozdane foarte grele.

Totul este, ca şi până acum, numai declarativ. Fiind cale grea şi plină de bariere până la a se concretiza aşa ceva.

Spre exemplu, ghiozdanul unui şcolar ajunge la aproape zece kilograme atunci când se impun şi manualele auxiliare, dar şi caiete de clasă şi de teme, plus materii opţionale.

Problema este şi la clasele gimnaziale, unde elevii sunt nevoiţi să se cocoşeze ducând zilnic la orele de curs,  chiar şi, manuale ce nu sunt folosite, deşi sunt noi nouţe, însă multe pe dinafara programei şcolare.

Şi cu toate acestea se iau măsuri doar pe hârtii, se fac stive de dosare, se consumă timp şi energie pe tot felul de declaraţii populiste, vreme în care elevii sunt nevoiţi să se ducă la cursuri târând de ghiozdanele ce depăşesc, uneori, jumătate din greutatea lor.

Şi totuşi se vorbeşte de manualele digitale, existente şi la ora actuală, şi nefolosite de elevi decât după posibilităţi ca şi distracţie extraşcolară.

Totul în condiţiile în care, an de an, şcolarii au avut surpriza ca la început de an şcolar să nu aibă manuale şi să le primească în etape pe parcursul anului de studiu. În aceste condiţii se vorbeşte, acum, de o nouă „revoluţie” a manualelor şcolare, de această dată digitale!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.