Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, a participat, astăzi, 03 martie 2018, la Pitești, la o  sesiune de consultări publice cu reprezentanți ai autorităților publice și factori interesați din domeniul privat cu responsabilități în domeniul gestionării fondului forestier, în vederea evaluării problemelor din acest sector de activitate. La reuniune au participat reprezentanți ai proprietarilor de păduri, administratori ai pădurilor, reprezentanți ai sectorului de exploatare a lemnului, ai industriei de prelucrare primară și ai industriei mobilei, din întreaga Regiune de Dezvoltare Muntenia.

Este a patra  consultare publică  si ultima dintre întâlnirile  regionale programate – după întâlniri similare desfășurate la Bistrița cu invitați  din regiunile de dezvoltare Nord – Vest şi Centru, la Suceava pentru regiunea de dezvoltare Nord –Est, la Râmnicu Vâlcea pentru  regiunea  de dezvoltare Oltenia si Vest –  parte a unui  proces de consultări publice inițiat de Ministerul Apelor si Pădurilor.

Criza  de resursă de masă lemnoasă, cu efect dublu  în criza  lemnului de foc și aprovizionarea cu resursă a industriei lemnului, creșterea nesustenabilă a prețului  resursei de masă lemnoasă, subfinanțarea sectorului forestier, suprareglementarea activităților din domeniu, sunt principalele probleme semnalate de participanții la reuniune.

În cadrul dezbaterilor, Ministrul Apelor și Pădurilor a declarat: „Vă rog  să remarcați  faptul că este o schimbare de abordare. Am venit să ascultăm problemele de la dumneavoastră şi tot împreună să găsim şi soluții. Voi depune toate eforturile ca procesul consultativ, cu toți factorii responsabili, să se desfășoare cât mai rapid cu putință, eficient, pentru a veni cu  soluții reale, fundamentate, care să poată fi asumate și să  întrunească un consens cât mai larg”.

La  sesiunea de la Pitești  a consultărilor regionale dintre reprezentanții Ministerului Apelor și Pădurilor și ai sectorului silvic, au participat invitați, din județele Argeş, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Giurgiu, Ilfov  si Călărași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.