Lagărul de sclavi de la Berevoieşti e doar semnalul de alarmă al „sclavagismului stradal”!

Descoperirea mini lagărului de sclavi din cătunul de rudari al comunei muscelene lagar 1Berevoieşti a şocat o lume întreagă, însă astfel de cazuri nu sunt izolate, pentru că rromii din cam toate colţurile ţării şi de dincolo de graniţe îşi fac propriile legi. Toate acestea fiind posibile, în anul 2016, pentru că se întâmplă chiar sub îngăduitorii ochi semideschişi ai întregii guvernări, căci aşa cu se şi spune „peştele de la cap se împute”.

Se întâmplă multe, iar protagoniştii scapă de cele mai multe ori, deoarece martorii direcţi sau indirecţi îşi arată ignoranţa din teamă sau pură nepăsare. Pe ici pe acolo se dă un răsunător exemplu, precum cazul  13 iulie – Berevoieşti, unde o impresionantă armată de oameni ai legii au luat cu asalt o comunitate, acţiunea devenit prima din istoria actuală a României de o asemenea amploare.

Dar cum rămâne cu altele sute de rromi ce fac legea străzii, ce sunt stăpânii cartierelor şi ce răspândesc teroarea.

Un caz, din multe foarte multe altele, mai mult decât bizar, aparent minor, s-a petrecut în municipiul Câmpulung, unde un cetăţean (cu funcţie de brancardier în cadrul Spitalului municipal Câmpulung) face legea într-un întreg cartier, terorizând proprietarii de autoturisme doar pentru că a pus stăpânire pe o parcare publică.

„Neascultătorii” sunt nu numai apostrofaţi, dar şi jigniţi, chiar ameninţaţi că nu mai au ce căuta în spital, ba mai mult îşi arată harul de stăpân autoproclamat prin coordonarea copiilor din cartier pe care-i învaţă numai la rău şi că e bine ca-n viaţă să aibă tupeu şi că minciuna e legea străzii în faţa tuturor. Nici de poliţie nu au teamă, în condiţiile în care a învăţat copiii să mute, pe braţe, maşinile din parcarea pe care şi-o doreşte ca teren de minifotbal. Cu atât mai mult, sub stricta îndrumare a şefului de clan, minorii au mai comis ilegalitatea de a rupe un semn ce indica parcarea, pus de primăria Câmpulung, şi de a-l arunca la tomberon.

Şi aceste fapte pot fi considerate tot o formă de sclavagism, cei drept un sclavagism al străzii, unde cei ce nu ascultă de cei autodeclaraţi că fac legea în cartier sunt pedepsiţi, pe moment prin ameninţări ori prin distrugerea bunurilor, respectiv autoturisme.

Văzând aproape zilnic astfel de purtări „de la stăpân la slugă”: în trafic, pe lângă casă ori pe stradă, ar trebui ca pe nimeni să nu mai mire că s-a ajuns ca-n România anului 2016 persoanele nevoiaşe, bolnave ori copiii să fie sclavi în comunităţile de rromi.

Concluzie: Precum tânărul din fotografie, aşa şi restul populaţiei, chiar şi oamenii legii, poartă lanţuri grele (pe moment doar imaginare) puse de cei autoproclamaţi stăpâni, nefiind decât un pas până la a ajunge asemeni celor din cătunul deja celebru: Gămăceşti.

P.S. Banii şi tupeul sunt legile lor de căpătâi. Ba mai mult se consideră discriminaţi doar dacă sunt învăţaţi să se civilizeze. Consideră că statul e cel ce trebuie să-i ţină, să îi ocrotească şi să le ofere protecţie în faţa legii atunci când o încalcă. Iar ceilalţi, cei ce nu sunt ca ei, sunt doar …  victimele lor!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.