În cursul zilei de luni, 10 aprilie 2017, la Piteşti, ofiţerii judiciarişti ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au prins în flagrant un bărbat din comuna Bradu – Argeş ce a încercat să mituiască un ofiţer specialist din cadrul SPCRPCIV Argeș cu suma de 100 euro.

„În fapt, în aceeași dată, comisar de poliție I.M.I. a formulat denunț cu privire la faptul că, D.M.L., în vârstă de 39 de ani din comuna Bradu, județul Argeș, candidat respins la examenul pentru obținerea permisului de conducere i-a oferit suma de 100 de euro pentru urgentarea programării în vederea susținerii probei practice în luna mai 2017.

Lucrătorii DGA – SJA Argeș sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au organizat și realizat acțiunea de prindere în flagrant, făptuitorul fiind condus la sediul unității de Parchet menționate, unde s-a dispus continuarea urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, faptă prev. şi ped. de art. 290 Cod penal.

În cauză, urmare a probatoriului administrat, procurorul a luat măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Argeş au beneficiat de sprijinul B.O.S. Pitești.

Facem precizarea că începerea/continuarea urmăririi penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activități care nu pot, în nici o situaţie, să înfrângă  principiul prezumţiei de nevinovăţie.”, se arată în comunicatul DGA – SJA Argeş.

 

4 COMENTARII

  1. De ce nu spune nimeni de faptul că nu treci examenul fără să dai șpagă? A vrut să dea șpagă fără să fie verificat de “sistem” si s au temut să ia banii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.