În septembrie, la Piteşti, concert de gală cu strângere de fonduri pentru „Cuminţenia Pământului”

Instituţia Prefectului – judeţ Argeş, se alătură demersului Guvernului Românei de a sprijini achiziţionarea operei lui Constantin Brâncuşi – „Cuminţenia Pământului”.

            În acest sens, Prefectura Argeş în parteneriat cu Filarmonica din Piteşti, Primăriacumintenia pamantului municipiului Piteşti şi Consiliul Judeţean Argeş intenţionează să organizeze un concert de gală dedicat strângerii de fonduri destinate susţinerii achiziţiei celebrei opere de artă.

Concertul va avea loc cel mai probabil în data de 22 septembrie 2016, urmând ca suma încasată din vânzarea biletelor la concert să fie destinată în totalitate subscripţiei publice iniţiate de Guvern.

„Cuminţenia pământului” a fost realizată de Constantin Brâncuși în anul 1907, și aparţine cumintenia pamantului 1patrimoniului cultural naţional, în categoria „Tezaur”. Alături de alte opere, precum: „Sărutul” și „Rugăciunea”,  statuia ”Cuminţenia Pământului” marchează cea mai apreciată perioadă de creaţie a artistului. Fiind considerată emblema „primelor sculpturi moderne din lume”.

În prezent, „Cuminţenia pământului” este în proprietatea moștenitorilor arhitectului Gheorghe Romașcu, cel ce a cumpărat opera de artă de la Constantin Brâncuși în anul 1911.

Ministrul Culturii, Corina Şuteu, a anunţat marţi, 16 august că până la începutul acestei săptămâni, respectiv data de 15 august 2016 s-a reuşit strângerea a 562.117 euro, sumă provenită din donaţii în cadrul campaniei de subscripţie naţională pentru achiziţionarea operei lui Brâncuşi.

De subliniat fiind că din totalul sumei de 11 milioane de euro necesare pentru achiziţia sculpturii lui Brâncuşi, 5 milioane de euro sunt alocaţi de Guvernul României.

Foto www.brancusiealmeu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.