Prefectul Soare a reluat proiectul „ARGEŞENI – VALORI NAŢIONALE”

Prefectul Cristian Soare a anunţat reluarea proiectului „Argeşeni – valori naţionale”, un proiect pe care acesta l-a început în prima sa perioadă ca reprezentant al Guvernului în teritoriu.

„După cum ştiţi, în primul mandat, am lansat proiectul: „Argeşeni – valori naţionale”, prinprefect care ne-am propus să omagiem mari personalităţi ale neamului nostru care provin din judeţul Argeş şi care s-au remarcat la nivel naţional în politică, artă, ştiinţe, administraţie publică, etc. Proiectul urmăreşte ca prin omagierea acestor personalităţi să oferim adevărate repere  pentru generaţiile mai tinere.

Ne-am propus să reluam acest proiect începând cu această lună, personalitatea evocată în 28 iunie, fiind Elisabeta Rizea – un simbol al rezistenţei anticomuniste din Munţii Făgăraş. Vom fi prezenţi la Nucşoara pentru a marca 104 ani de la naşterea Elisabetei Rizea.”, a precizat prefectul de Argeş Cristian Soare.

Din programul zilei de 28 iunie 2016:

– ora 11.00 – slujba de pomenire la mormântul Elisabetei Rizea

– la Caminul cultural din satul Sboghiteşti – evocari ale personalitatii acesteia – cu participarea Luciei Hossu Longin împreună cu echipa sa

– proiecţia unui episod din cadrul documentarului „Memorialul durerii – rezistenţa anticomunistă din Munţii Făgăraş”.

Parteneri în organizarea evenimentului sunt Consiliul Judeţean Argeş, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Argeş şi Primăria Comunei Nucşoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.