Prefectul Mihail Oprescu verifică personal dacă există şi-n realitatea ceea ce este trecut în contractele pentru deszăpezire

În această perioadă, reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul de zapada 1Argeş Mihail Oprescu a demarat o verificare amănunţită a tuturor autorităţilor locale, instituţiilor publice şi societăţilor comerciale ce au încheiate contracte pentru deszăpezire.
Însuşi prefectul Oprescu a ieşit în teren, unde sunt verificate, nu numai scriptic, stocurile de sare şi nisip, utilajele de deszăpezire şi starea lor tehnică, precum şi cantitatea de combustibil.
Potrivit unor surse demne de încredere, prima zi a demarat în forţă, fiind făcute verificări „la sânge”.
„În perioada 10.12.2015 – 14.12.2015, o comisie constituită prin ordin al zapadaprefectului va verifica gradul de pregătire al autorităților administrației publice locale pentru perioada de iarnă 2015 – 2016, cu privire la asigurarea funcționării utilajelor de deszăpezire aflate în dotarea unităților administrativ – teritoriale, la asigurarea carburantului necesar, dar și a stocurilor de material antiderapant.
Comisia este formată din reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județul Argeș, ai Consiliului Județean Argeș, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,Cpt. Puică Nicolae” al județului Argeș.
Controalele se vor materializa prin întocmirea unui proces – verbal de constatare la nivelul autorității locale verificate, prin dispunerea măsurilor prevăzute de lege, potrivit competențelor, precum și prin elaborarea unui Raport care va fi prezentat Prefectului Județului Argeș.
mihail oprescuDe asemenea, astăzi, 10.12.2015, prefectul, Mihail Adrian Oprescu, împreună cu inspectorul șef al ISU Argeș, col. Ion Popa au efectuat o vizită de lucru, conform Planului de Măsuri pentru buna desfășurare a activităților specifice sezonului rece.
S-a verificat stadiul de pregătire al Districtului Pitești Nord (Secția Drumuri Naționale Argeș) și al Bazei Drăganu, respectiv s-a făcut verificarea stocurilor existente de sare și nisip, a utilajelor funcționale și a personalului implicat în monitorizarea și intervenția cu celeritate acolo unde situația o va impune, în cazul potențialelor dezastre ce se pot produce în sezonul rece.
Pe site-ul Instituției Prefectului – Județul Argeș, la secțiunea Comitetului Județean pentru situații de urgență veți putea găsi toate datele cu privire la contractele de deszăpezire încheiate la nivelul județului Argeș.”, se arată într-un comunicat de presă al Instituţiei Prefectului – Judeţ Argeş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

NOTIFICARE
Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi regulamentul.